Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Merike Valsi ootab kohtuistung

  Kuna Vals sattus eelmisel reedel ootamatult haiglasse, lükkus tema kohtuasi teist korda edasi. Ka esimene kord haigestus Vals enne kohtuprotsessi.
  «Alati jääb ta endale sobival ajal haigeks,» nentis üks noormees, kes oli üks linnakohtusse kogunenud mitmekümnest kannatanust. Veel eelmisel nädalal nägin ma Valsi juuksuris soengut tegemas ja järjekordsetele ohvritele olematuid töökohti pakkumas, lisas noormees.
  Prokurör Kristel Siitam sõnas, et kui tavaliselt keskendub kelm ühele-kahele skeemile, siis Vals on olnud väga mitmekülgne ja leidlik.
  Süüdistuskokkuvõtte põhjal pettis Vals aastatel 1995--1997 eraisikutelt ja firmadelt raha olematute töökohtade, soodsate reisipakettide ja sponsorlepingute lubadustega. Viimased pettused korraldas ta pärast seda, kui politsei oli tema kohta 1996. aasta kevadel kriminaalasja algatanud. Seetõttu läbis Vals kohtupsühhiaatrilise ekspertiisi, mis tunnistas ta siiski süüdivaks.
  Neli kuud viibis naine eelmisel aastal ka vahi all.
  Osaliselt Merike Valsi süü tõttu pankrotistus 1996. a korvpallimeeskonda BC Tallinn sponsorrahaga toetanud AS Tallinna Korvpall, mille manager ta oli. Suur osa sponsorrahast jäi Valsi kätte.
  Üks kannatanutest, eraisik Karl Raidma rääkis esmaspäeval kohtus, et Vals pettis tema perekonnalt 15 000 krooni ühte Rootsi hotelli tööle saamise eest. Raidma võttis Valsi uskudes end töölt lahti, maksis kindlustuse, tervisekontrolli ja lennukipiletite eest, kuni selgus, et kõik on bluff.
  Merike Valsi esindav vandeadvokaat Mare Lusti teatas, et ei soovi oma kliendi olukorda kommenteerida ja soovitas sellest üldse mitte kirjutada. «Väga oluline on, et tema hea maine ei saaks kahjustatud. Ta töötab keskhaiglas õena, ja kui seal kuuldakse temast midagi säärast, võib ta kaotada oma töö,» põhjendas Lusti.
  Vals lebas eile Pelgulinna naistehaiglas ega soovinud samuti midagi rääkida. Ta väitis, et ei tööta üldse, elab väga kehvades oludes ja mingit rikkust tal ei ole. «Olen kaks aastat kodune ja katsun haigusega võideldes oma kahte väikest last kasvatada,» ütles ta vaid.
  Mõnel firmal on õnnestunud Valsi käest raha kätte saada. ASi Microlink endine jurist Heiki Tulk rääkis, et Vals maksis neile sendipealt tagasi kogu väljapetetud 285 000 krooni. «Me soovitasime tal soojalt seda teha, et ta oma süüd saaks kergendada,» selgitas Tulk. Microlinkile tagasi makstud raha laenas Vals Aldur Talkopilt, kes on 146 500 krooniga Valsi suurim võlausaldaja.
  Telliskivi perearstikeskuse tegevjuht Kadri Ilves ootab Valsilt seniajani 1500 krooni, mis too pettis välja kolme noormehe arstliku läbivaatuse eest. «Ta tõi mehed meile ja ütles, et on nende tööandja. Tegime kõigile arstliku kontrolli välismaale tööle saatmiseks, aga raha ta ei maksnud,» lausus Ilves. Noormeestelt polnud ka midagi nõuda, sest Vals oli nendegi käest raha võtnud ja endale jätnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
DelfinGroupi poolaasta mahud kasvasid järsult
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Stroomi ranna suplusalalt avastati raske kütteõli reostus
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
Verston võitis 10 miljoniga Võrumaa teede riigihanke
Taristuehitaja Verston sõlmis transpordiametiga lepingu, mille kohaselt hakkab Verston järgmisel viiel aastal hooldama 1250 kilomeetrit Võrumaa peamisi maanteid.
Taristuehitaja Verston sõlmis transpordiametiga lepingu, mille kohaselt hakkab Verston järgmisel viiel aastal hooldama 1250 kilomeetrit Võrumaa peamisi maanteid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.