Peep Sooman • 23. november 1998 kell 22:00

Laenuintress kerkis oktoobris

Hansapanga makroanalüütiku Maris Lauri sõnul langes septembris keskmine kroonilaenude intress massilise õppelaenude väljastamise ja finantsinstitutsioonide tütarettevõtteile soodsa intressiga raha laenamise tõttu. Kuna augustis oli keskmine intress 14,1 protsenti, on kahe kuu laenuintressi tõus seega üks protsent, mis vastab Eesti majandussituatsioonile, leidis Lauri.

Maris Lauri hinnangul oli ootuspärane ka 3,5% intressitõus võrreldes eelmise aasta oktoobriga.

Ka Ühispanga laenuarendusosakonna juhataja Erlike Kumar sõnas, et suurimat mõju oktoobri suureks intressitõusuks avaldasid septembris väljastatud soodsa intressiga õppelaenud, mis viisid septembri keskmise intressi madalale. Ei usu, et laenud finantsasutuste tütarettevõtetele septembri intressilangust palju mõjutasid, lisas ta.

Viimati oli pankade poolt kuu jooksul ettevõtetele ja eraisikutele antud laenude keskmine intress üle 15 protsendi tänavu juulis.

Hetkel kuum