Silva Männik • 1. detsember 1998 kell 22:00

Epeks päästab Ühiskindlustust

Ühiskindlustuse juhatuse esimees Tarmo Kõuhkna rääkis, et seltsi omanikud laiendavad 15. detsembriks aktsiakapitali 26 miljoni kroonini. Ühiskindlustuse omakapital, mis oli langenud seadusega nõutud 10 miljoni krooni piirile, peaks seejärel suurenema 16 miljonile kroonile.

Ühiskindlustuse omanikud on sunnitud seltsi raha juurde panema, sest kindlustusäri lõpetamine oleks veelgi kahjulikum. Ettemakstud preemiate ja rahuldamata nõuete eraldised jäävad veel pikaks ajaks omanikele tasuda, selgitas Kõuhkna. Ainsad lahendused oleks preemiaid tõsta, kulutusi kärpida, leida strateegiline partner või liituda, lausus ta.

Kõuhkna tunnistas, et Ühiskindlustuse omanikud on seni edutult uut partnerit otsinud. «Tore, kui leiaks tänasel raskel ajal endale strateegilisi partnereid või investoreid,» lausus ta. «Mõne huvilisega on see jutuks olnud, kuid uudist konkreetsete lahenduste kohta meil kahjuks veel pole.»

Kindlustusinspektsiooni direktori asetäitja Kaido Tropp rääkis, et kuigi Ühiskindlustuse omanikud on vaatamata kahjumile otsustanud jätkata, ei pruugi raha lisamine tagada seltsi rahulikku tööd.

«Omakapitali suurendamine on selleks, et nad saaksid seaduse mõttes jätkata,» ütles ta.

Hetkel kuum