• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Meedikud nõuavad voodikoha hinna tõusu

  Haiglate liidu presidendi, Mustamäe lastehaigla peaarsti Merike Martinsoni sõnul pole praeguste raviteenuste mahu ja hindadega võimalik enam tuleval aastal jätkata, riigikogus arutusel olev ravikindlustuse eelarve aga meedikutele palgatõusu ette ei näe.
  «Meie seljataga on ka õdede kutseliit oma põhjendatud palganõudmistega ja streigiähvardusega,» märkis ta.
  Ehkki praegu nõuavad meditsiiniõed endale tunnitasuks 20 krooni ja arstid 50, oleks Magdaleena haigla peaarsti Peeter Mardna hinnangul võimalik tõsta haigla keskmise töötunni hinda 20 krooni peale, mitte enam. Haiglate liidu ja arstide liidu küsitud 350kroonine voodipäev võimaldaks tõsta tunnitasu haiglates 17 kroonini ja sellega suureneks õdede kuupalk 3500 kroonini.
  «Kui voodipäeva maksumus ei suurene, pole ka mingit võimalust palka tõsta ning lahtise pea ja kätega inimesed lahkuvad raviasutustest,» leidis peaarst. Töötasu moodustab voodipäeva maksumusest umbkaudu 70 protsenti.
  Kui poliitiliselt hoitakse voodipäeva maksumus madalana, ei ela haiglad seda Martinsoni väitel üle. «Me ei suuda lihtsalt enam samal tasemel arstiabi anda, aga samas ei tasu loota, et inimesed on järgmisel aastal vähem haiged -- pigem juhtub vastupidi, sest majanduslik surutis mõjub tervisele,» selgitas ta.
  Martinsoni sõnul ei tea haiglad veel täna, kui palju tuleb järgmisel aastal kulusid kokku tõmmata, sest vaidlused raviteenuste rahastamise ümber alles käivad.
  Eelmisel aastal jäi riik haiglatele 57 miljonit krooni võlgu ja see annab Martinsoni hinnangul tänaseni tunda.
  Tuleva aasta eelarve näeb ette investeeringuid ainult riigihaiglatele, ülejäänud peavad loobuma kõigist kavandatud remontidest ja uuendustest.
  Sotsiaalministeerium on lubanud teha voodikoha hinda puudutava otsuse täna.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.