• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lexuse pisiauto

  polegi nii pisike

   
  Uus Lexus IS200 ründab Euroopas BMW 3-seeria positsioone, olles pisim ja odavaim Toyota luksmargi esindaja.
  Jaapani suurima autotootja Toyota Euroopa mudelivalikus pole seni olnud tagaveolist sportlikku sedaani. Kolmas Lexus, mis Euroopa turule jõudmas -- Lexus IS200, täidab selle tühimiku, rünnates BMW 3-seeriat ning Alfa Romeo 156. Numbri kohaselt on tegu väikseima Lexusega, mida iial toodetud (eelmiste mudelite nimed on LS400 ja GS300).
  Euroopa konkurentidele hakkab kindlasti meelehärmi valmistama IS200 äärmiselt lühike lisavarustuse nimekiri. See ei tähenda kehva varustust -- vastupidi, kõik see, mis tavaliselt saada täiendava raha eest, on Toyota mahutanud baashinna sisse. Standardvarustuses lubatakse konditsioneeri, kuue plaadiga CD-mängijat, nelja turvapatja jpm.
  Kuna auto on sihitud erinevalt senistest Lexustest Euroopa turule, võib talle ennustada samaväärset edu, kui on saavutanud Toyotad.
  Euroopas müüki tulev modifikatsioon saab jõuallikaks 2-liitrise kuuesilindrilise rivimootori, koduturul Jaapanis pakutakse ka neljasilindrilist.
  Käigukast on esmakordselt selles autoklassis kuue-, mitte viiekäiguline, soovi korral võib valida ka neljakäigulise automaatkastiga mudeli. Ainulaadne omas klassis on ka standardis 17tolliste velgede kasutamine (215/45R17).
  Kogu salong jätab äärmiselt sportliku mulje. Eriti muljetavaldav on auto näidikuplokk, mis koosneks justkui üksteise otsa pikitud suurendatud käekelladest.
  Jaapanis on IS200 juba müügis, kuid seal kannab ta nime Toyota Altezza.
  Euroopa turule lubatakse IS200 paisata kevadel. Hind pole veel selge, kuid vähemalt Inglismaal tõotab see jääda madalamaks kõigist rivaalide hindadest.
  Toyota jätkab Euroopasse tungimist Lexuse abil ka edaspidi. Aastaks 2002 peaks Euroopa teedel sõitma viis uut Lexuse mudelit. Senistele autodele peaksid lisanduma universaal, kupee, samuti nelja ratta veoline mudel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.