3. veebruar 1999 kell 22:00

Ühtne süsteem

Paljudel on olemas mobiiltelefonide «käed-vabad» autovarustus. Kel aga mitte, neid on peletanud kõrge hind, paigaldusega seotud probleemid ja fakt, et «käed-vabad» süsteem toimib reeglina ainult kindla telefonimudeliga.

Kui tekib vajadus vahetada autot või telefoni, peab reeglina välja vahetama ka «käed-vabad» varustuse.

Uus alternatiivne lahendus on universaalne «käed-vabad» varustus. Universaalsus seisneb seadeldise kompaktsuses ning kasutuselevõtmise lihtsuses. Ka maksab see kolm-neli korda vähem kui statsionaarne «käed-vabad» süsteem.

Süsteem koosneb baasseadmest, mille sisse on ehitatud kõlar, mikrofonist ning süsteemi ja telefoni ühendavast kaablist.

Universaalne «käed-vabad» baasseade kinnitub sigaretisüütajasse, saades ka toite sealt. See teebki seadme paigalduse igaühele jõukohaseks. Süsteem töötab pingevahemikus 12--24 volti. Seega ei ole vaja spetsiaalset pingemuundurit.

Seda saab kasutada sõidu- ning veoautos, samuti paadis jm. Lihtsamaks muutub ka telefoni vahetus. Uue telefoni soetamisel piisab reeglina ainult baasseadme ning telefoni vahelise kaabli vahetusest.

Autor: Tõnu L. Leevald

Hetkel kuum