Tõnis Oja • 11. veebruar 1999 kell 22:00

Eesti rahaturu intressid langevad

Valuutaturud olid eile suhteliselt stabiilsed, turud ootasid USA Föderaalreservi juhi Alan Greenspani kõnet kongressi panganduskomitees ning tänast Jaapani Panga nõukogu istungit. Jaapani Pangalt oodatakse monetaarpoliitika lõdvendamist, Greenspanilt aga, vastupidi, vihjeid intresside tõstmise kohta. Nagu paljud oletasid, viimaselt mingeid olulisi vihjeid ei tulnud. Ei usutud, et vanahärra hakkab paati kõigutama vahetult pärast eelmise vabaturu komitee istungit. Mäletatavasti jättis Ühendriikide keskpank komitee istungil 3. veebruaril intressid muutmata.

Eile õhtul oli USA dollari kurss 1,8680 krooni.

Rootsi kroon tugevnes eile taas euro suhtes 1,7549 kroonini. Norra krooni toel kerkinud Rootsi valuuta edasi ilmselt ei tugevne, sest arvatakse, et täna langetab Rootsi keskpank keskseid intressimäärasid.

Merita panga ja Svenska Handelsbankeni aktiivsem tegutsemine pankadevahelisel rahaturul langetas laenu- ja deposiidintresse teist järjestikust päeva umbes protsendi võrra. Kolme kuu Talibor on nädala algusest, mil intresse hakati arvutama iga päev, langenud 2,41 protsendi võrra 11,92 protsendini.

Hetkel kuum