• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Minister tahab raudtee konkurentsile avada

  Senine riigikontrolli kontrolör Raivo Agabus asub uues ametis tööle täna, põrkudes kohe majandushuvide konfliktile. Erinevalt valitsusliidust ei toeta Eesti Raudtee juht Parbo Juchnewitsch vaba konkurentsi toomist raudteele ja soovib monopoolsuse huvides nõrka raudteeametit.
  Jürgenson teatas reedel erastamisagentuuri korraldatud infrastruktuuri konkurentsivõime tagamise konverentsil, et valitsusliidu eesmärgiks on konkurentsi toomine raudteele. «Raudteeamet peab tagama operaatoritele ausa ligipääsu raudteele,» ütles Jürgenson.
  Juchnewitsch ei poolda praeguse Eesti Raudtee vedudega konkureerivate operaatorite lubamist Eestisse, mis kahjustaks Eesti Raudtee ärihuve. Ta kinnitas, et Eesti on viimase kahe aasta jooksul just tänu monopoolsele raudtee-ettevõttele võitnud naabritelt suures koguses transiitvedusid. «Venelased ei taha suhelda paljude väikeste operaatoritega, sest neil puudub euroopalik äritava,» selgitas Juchnewitsch. «Pooldan raudteeametit, mis kontrollib tehnilist külge, kuid ei sekku ärisse.»
  Endine teede- ja sideminister Raivo Vare ütles, et Eesti raudteetransport on riigi peamise transiidiarterina vahetult seotud Venemaaga ega saa ärilistes otsustes Vene mängureegleid eirata. Vare sõnul on raudtee erastamise valikud Eesti Raudtee aktsiate müük strateegilisele partnerile või kontsessioonilepingu pakkumine.
  Mullu süüdistas ASi Valga Külmvagunite Depoo juht Aare Viira Juchnewitschit ja Varet kokkumängus depoo väljatõrjumises Eesti raudteetranspordi turult. Eesti Raudtee takistas tehnilistele põhjustele viidates Valga depoo külmvagunite vedusid ja eelistas väidetavalt dumpinghinda kasutavaid Venemaa külmvaguneid.
  Raudteeameti eesmärk on reguleerida raudteetranspordi turgu ning järelevalvet.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Apple'i piirangud kukutavad sotsiaalmeedia aktsiaid
Snapchati emafirma Snapi aktsia kukkus NYSE börsil üle 25 protsendi, kui selgus, millise mõjuga on Apple'i uus privaatsuspoliitika. Languses on ka teiste sotsiaalmeediaettevõtete aktsiad.
Snapchati emafirma Snapi aktsia kukkus NYSE börsil üle 25 protsendi, kui selgus, millise mõjuga on Apple'i uus privaatsuspoliitika. Languses on ka teiste sotsiaalmeediaettevõtete aktsiad.
Putin: Tahate rohkem gaasi? Kiitke Nord Stream 2 heaks
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.