• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Estiko sai uue juhatuse esimehe

  «Ettevõtte nõukogu leidis, et Estiko vajab uut juhtimisstiili,» põhjendas senise juhatuse esimehe Jaanus Salumi tagasikutsumist Estiko nõukogu esimees Valve Kirsipuu.
  «Otsustasime juhatuse etteotsa panna süsteemist väljastpoolt tulnud inimese, kes toob ettevõttesse uusi tuuli,» rääkis Kirsipuu. Tema sõnul on sellega muudatused Estiko juhtimistasandil lõppenud.
  «Ettevõtte juhatus ja nõukogu jäävad kolmeliikmeliseks,» lausus Kirsipuu. «Küll ei ole välistatud, et Estiko töökorralduses võib tulla sisemisi ümberpaigutusi.»
  Mart Raik lõpetas paar päeva tagasi töösuhte politseiametis, kus ta töötas peadirektori nõunikuna. Varem on Estiko uus tegevjuht töötanud ka ASi EMV Kinnisvara juhatuse esimehena, ASi Finest Hotels süsteemis tegevdirektorina ja Vanemuise teatri direktorina.
  Raik kinnitas, et temale ei kuulu praegu ühtegi Estiko aktsiat. «Võib-olla ostan neid juba homme,» lisas ta eile.
  Estiko endine nõukogu esimees ja praegune nõukogu liige Kalju Hellenurm ütles, et talle tuli Mart Raigi kandidatuur juhatuse esimehe kohale üllatusena. «Jaanus Salumi tagasikutsumisele hääletasin vastu,» väitis ta. «Kui hääletusele tuli uue esimees, olin tema poolt.»
  Hellenurm avaldas lootust, et enne aktsionäride üldkoosolekut teravnenud olukord Estiko omanike seas hakkab stabiliseeruma. «Püüame alustada otsast peale,» ütles Hellenurm, kes on Estiko igapäevasest juhtimisest kõrvale tõrjutud.
  «Ilmselt oli minu väljavahetamine juba ette ära otsustatud,» lausus Jaanus Salum eile.
  Mart Raiki kõrval jätkavad Estiko juhatuse liikmetena Peeter Kinks ja Estiko finantsdirektor Igor Sada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
LHV: Coopi aktsia on ülehinnatud – aeg müüa
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
Euroopa liidrid soovivad Poola küsimuse jätta komisjonile lahendada
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Soome mõjukas majandusjuht sai maksuparadiisi tulu varjamise eest aasta tingimisi
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.