Erik Samel • 30. mai 1999 kell 22:00

Elamukruntide turg kosub

Kinnisvaraturul on praegu võrreldes aasta algusega head ajad. Nõudlus on suurenenud nii korterite kui ka äripindade turul. Kinnisvarahinnad on püsinud stabiilsed ning märgatavat muutust pole lähiajal oodata.

Lisaks tüüpkorterite ostule-müügile on kasvanud huvi samuti uute eramute vastu. Kuna kinnisvaraarendajad pakuvad Tallinnas ja selle ümbruses uusi maju kümmekonnas kohas, on jõukamal kinnisvara soetajal valikuvõimalus suur.

Soodsad laenutingimused on toonud kaasa elavnemise ka eramukruntide turul.

Kinnisvarabüroo Uus Maa hindamisgrupi juhi Eero Olanderi sõnul on erilise huvi tekitanud eluasemelaenud intressiga alla 10 protsendi. Krunte ostetakse ilma laenuta ja pangast võetakse laenu sellele eramu ehitamiseks.

Eelkõige soovitakse Eero Olanderi hinnangul osta odavaid krunte hinnavahemikus 200 000--350 000 krooni. Suurem huvi on Tabasalus, Haabneemel, Mähel ja samuti teistes Tallinna ning selle lähiümbruse piirkondades asuvate kruntide vastu.

Tallinnas mõjutavad kruntide ostmist peatselt lisanduvad vee- ja kanalisatsiooniga liitumise tasud, mis jäävad olenevalt piirkonnast 26 000--100 000 krooni vahele.

Hetkel kuum