Tõnis Oja • 8. juuni 1999 kell 22:00

Inflatsioon kõigi aegade madalaim

Esmaspäeval avaldatud üllatavalt suur majanduslangus köitis eile kogu ajakirjanduse tähelepanu ning tarbijahinnaindeksi muutus mais jäi peaaegu käsitlemata. Võrreldes aprilliga kallinesid kaubad ja teenused mais 0,3 protsenti. Aastane inflatsioon langes aga 3,3 protsendini, mis on kõigi aegade madalaim. Inflatsioon on Eestis langenud juba arenenud tööstusriikide tasemele ning päris kindlasti oleks see veelgi väiksem, kui monopolidel poleks võimalusi kehtestada toru tõstmise maksu vmt. Eesti on jõudnud uude majanduslikku olukorda, kus kaotavad taolised ettevõtted, mille ainsaks äriideeks on iga teatud aja tagant hindu tõsta. Ellu jäävad need, kes on suutelised efektiivsemalt toota ning oskuslikumalt müüma.

siis, kui euro langeb eküü möödunud aasta madalaimale kursile (1,0472 dollarit).

Hetkel kuum