• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa tõi Orklale kahju

  Eelmise aasta sama ajavahemikuga võrreldes oli Orkla maksude-eelne kasum 527 miljoni võrra väiksem ehk 795,9 miljonit Eesti krooni. Tulemuse aitasid päästa toiduaine- ja meediaüksus. Orkla kontserni koosseisu kuuluvad Orkla Foods (toiduained), Orkla Drikkevarer (joogid), Orkla Brands ja Orkla Media, mis annavad firma 16,3 miljardi krooni suurusest kvartali kogukäibest vastavalt 5,6 miljardit, 2,9 miljardit 2,4 miljardit ja 1,87 miljardit krooni.
  Orkla sai BBH omanikuks, kui ostis 1995. a Rootsi Volvolt Prippsi. Orkla konserni kuuluv Pripps/Ringnes on võrdsetel alustel Soome Hartwalliga BBH omanik.
  Õlleturul teeb Orklale muret mitu asjaolu. Esiteks kuulub BBH-le peale Baltimaade Venemaal ja Ukrainas mitu õlletehast, mis Venemaa rublakriisi tõttu on olnud raskustes. Vaatamata sellele, et BBH tootmismaht kasvas 25%, sõid rubla ja grivna odavnemine tulud ära ning BBH nelja kuu käive kahanes kokku 31%.
  Põhjamaades piiravad õlletarbimist jällegi kõrged õllemaksud, mis Norras on Euroopa suurimad ja Rootsis kaks korda kõrgemad kui Taanis ja kaheksa korda kõrgemad kui Saksamaal. Sel põhjusel moodustab näiteks Rootsi õlletarbimisest 15--20% inimeste eraviisiliselt riiki sisse toodud õlu.
  Norras kuulub Orklale 59% õlleturust ja 24% karastusjoogiturust. Rootsis on vastavad näitajad 39% ja 20%. Eestis on BBH-le kuuluva Saku Õlletehase käes 50% turust ning ASi Viru Õlu ja Soome Olvile kuuluva ASi A Le Coqi käes kummalgi 20%.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
LHV: Coopi aktsia on ülehinnatud – aeg müüa
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
Plusplus Capital ootab oma meeskonnaga ühinema kontserni peajuristi
Kandideerimine kuni 07.11.2021
Kandideerimine kuni 07.11.2021
Ida-Viru maakonnas hakkab teehooldustöid tegema Ossipenko võlgades ettevõte
1. oktoobril vahetus Ida-Viru maakonnas transpordiameti hallatavatel riigiteedel hooldelepingupartner, järgnevaks viieks aastaks asus korrashoiutöid tegema Nikolai Ossipenko ettevõte OÜ N&V.
1. oktoobril vahetus Ida-Viru maakonnas transpordiameti hallatavatel riigiteedel hooldelepingupartner, järgnevaks viieks aastaks asus korrashoiutöid tegema Nikolai Ossipenko ettevõte OÜ N&V.