• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Masuudivedu kasvab hoolimata piirangust

  Eesti suurima kütust vedava ASi Pakterminal juhatuse esimees Raivo Vare ütles eile, et tema ettevõttel jääb Venemaa viimasel ajal kehtestatud piirangute tõttu koos masuudiga septembris töötlemata ligi 100 000 tonni vedelkütust. Samas kinnitas Vare, et Pakterminal ei kanna paari kuu pärast aastakokkuvõtteid tehes kahju, sest lähiajal on prognoosida Venemaa masuudiekspordi suurt kasvu. «Minu andmetel on Venemaal kütuselaod praegu täis ning Venemaa riigieelarve ootab makse nn elavas rahas,» selgitas ta. «Venelased lähevad praegu kütuse väljavedu korraldades üle kvootide süsteemilt maksustamise süsteemile, millega kaasneb maksude tõus ja üleminekuaja segadus.»
  Venemaa asepeamister Nikolai Aksjonenko kirjutas eile alla määrusele, millega kehtestatakse toornaftale ja toornaftasaadustele alates 22. septembrist tonni pealt 7,5 euro suurune ekspordimaks.
  Vare sõnul ootavad transiidifirmad oktoobris Venemaa masuudiekspordi senisest jõulisemat hoogustumist. Pakterminal töötles tänavu esimese kaheksa kuuga 675 000 tonni kütust, millest enamiku, 365 000 tonni, moodustas masuut.
  Teine suur kütusevedaja AS EOS kaotab piiranguga kolmandiku veoste mahust, ütles nõukogu esimees Arnout D. Lugtmeijer. «Täna EOSi transiit Venemaalt toimub endiselt, sest veame enne väljaveokeelu kehtestamise päeva deklareeritud kütust,» selgitas ta.
  Eesti Raudtee juhid prognoosivad vaatamata Venemaa kütuseekspordi piirangutele senise vedude mahu säilimist, sest vähenevad kütusekogused vahetavad välja kivisüsi, koks ja teised puisteained, ütles Eesti Raudtee transpordidirektor Ivan Kappanen.
  Augustis langes vedelkütuste vedu raudteel juuliga võrreldes 250 000 tonni võrra 1,65 miljoni tonnile, kuid septembriks on transiidifirmad reserveerinud vedusid 2 miljonit tonni. Kappanen ütles, et nii augustis kui ka septembri alguses töötles Eesti Raudtee 26 rongi päevas ning see arv tõenäoliselt ei vähene. «September on kvartali lõpukuu, mil venelased tavaliselt rohkem pingutavad,» lisas ta.
  Tallinna Sadam prognoosib vedellasti osatähtsuse vähenemist, mis ei tekita ettevõttele raskusi, ütles juhatuse esimehe nõunik Andi Meister. «Sadama käibe kasv võib aasta lõpuni väheneda,» märkis ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Läti ükssarvikulootus kaasas lisaraha
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Valitsus pani oma püsimise kaalule: lisaeelarve läheb usaldushääletusele
Valitsus kiitis erakorralisel istungil heaks otsuse siduda lisaeelarve ja sellega seotud kolm seaduse eelnõu riigikogus enne teist lugemist usaldusküsimusega ja teeb parlamendile ettepaneku arutada eelnõusid riigikogu kolmapäevasel istungil.
Valitsus kiitis erakorralisel istungil heaks otsuse siduda lisaeelarve ja sellega seotud kolm seaduse eelnõu riigikogus enne teist lugemist usaldusküsimusega ja teeb parlamendile ettepaneku arutada eelnõusid riigikogu kolmapäevasel istungil.
Kinnisvaraekspert põgenike üüritoetusest: idee on hea, aga kortereid pole ju
Riik otsustas laiendada üürilepingu toetuste meedet ja pani kohalikud omavalitsused maksma üürileandjatele toetust, et motiveerida neid Ukraina sõjapõgenikke majutama. 1Partner kinnisvarabüroo juhatuse liikme Martin Vahteri sõnul pole see idee iseeneset paha, kuid põgenike majutamise probleemi see siiski ei lahenda – turul lihtsalt pole piisavalt palju üürikortereid.
Riik otsustas laiendada üürilepingu toetuste meedet ja pani kohalikud omavalitsused maksma üürileandjatele toetust, et motiveerida neid Ukraina sõjapõgenikke majutama. 1Partner kinnisvarabüroo juhatuse liikme Martin Vahteri sõnul pole see idee iseeneset paha, kuid põgenike majutamise probleemi see siiski ei lahenda – turul lihtsalt pole piisavalt palju üürikortereid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.