ÄP fototoimetus • 5. oktoober 1999 kell 22:00

Swedbanki juht lahkus ametist

Panga nõukogu ja Geijeri kokkuleppe kohaselt vastab uue juhi leidmine panga pikaajalisele arendusstrateegiale ning teenib panga huve, teatas Swedbank. «Nüüd, mil ühinemine (Föreningsbanken + Sparbanken Sverige) on edukalt ellu viidud, astub FöreningsSparbanken uude arengufaasi ja vajab mantlipärijat, kes suudaks lahendada uusi ja erinevaid tulevikuülesandeid,» teatas Swedbank.

«See on tavapärane, et organisatsiooni juhivad erinevatel etappidel erinevad inimesed,» ütles Hansapanga juhatuse esimees Indrek Neivelt Geijeri lahkumist kommenteerides. Neivelt lisas, et Swedbanki presidendi lahkumine ei too kaasa muutusi Hansapanga strateegias.

«Hansapank on iseseisev pank, mitte Swedbanki filiaal,» lausus Neivelt.

Hansapangal on nõukogu, kuhu kuulub kolm Swedbanki esindajat, Geijer ei ole nende hulka kunagi kuulunud, rääkis Neivelt. Nõukogu on Hansapanga praeguste arengutega rahul ja ma ei näe põhjust, miks senine strateegia peaks muutuma, lisas Neivelt.

15 aastast Swedbankis ja tema eelkäijates töötanud Geijer sai 1995. a Sparbanken Sverige presidendiks ja peadirektoriks ja pärast panga ühinemist Föreningsbankeniga uue FöreningsSparbankeni presidendiks ja peadirektoriks. Geijer juhtis kahe panga ühendamist üheks pangaks.

«Pärast presidendiks ja peadirektoriks nimetamist 1995. aastal viis Reinhold Geijer Sparbanken Sverige börsile. 1999. a on ta juurutanud edukalt FöreningsSparbankeni uut turundusstrateegiat ja tarbijakontseptsiooni,» ütles panga tegevjuht Göran Collert.

Vastavalt panga ja Geijeri vahelisele kokkuleppele töötab ta aasta lõpuni eriprojektidega, misjärel lahkub pangast.

Swedbankile uue presidendi otsimine on alanud. Presidendi ja peadirektori kohuseid täidab järgmise aasta aktsionäride koosolekuni, mil plaanikohaselt kinnitatakse ametisse uus president, Swedbanki juhatuse aseesimees Göran Collert.

Autor: ÄP

Hetkel kuum