• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Swedbanki juht lahkus ametist

  Panga nõukogu ja Geijeri kokkuleppe kohaselt vastab uue juhi leidmine panga pikaajalisele arendusstrateegiale ning teenib panga huve, teatas Swedbank. «Nüüd, mil ühinemine (Föreningsbanken + Sparbanken Sverige) on edukalt ellu viidud, astub FöreningsSparbanken uude arengufaasi ja vajab mantlipärijat, kes suudaks lahendada uusi ja erinevaid tulevikuülesandeid,» teatas Swedbank.
  «See on tavapärane, et organisatsiooni juhivad erinevatel etappidel erinevad inimesed,» ütles Hansapanga juhatuse esimees Indrek Neivelt Geijeri lahkumist kommenteerides. Neivelt lisas, et Swedbanki presidendi lahkumine ei too kaasa muutusi Hansapanga strateegias.
  «Hansapank on iseseisev pank, mitte Swedbanki filiaal,» lausus Neivelt.
  Hansapangal on nõukogu, kuhu kuulub kolm Swedbanki esindajat, Geijer ei ole nende hulka kunagi kuulunud, rääkis Neivelt. Nõukogu on Hansapanga praeguste arengutega rahul ja ma ei näe põhjust, miks senine strateegia peaks muutuma, lisas Neivelt.
  15 aastast Swedbankis ja tema eelkäijates töötanud Geijer sai 1995. a Sparbanken Sverige presidendiks ja peadirektoriks ja pärast panga ühinemist Föreningsbankeniga uue FöreningsSparbankeni presidendiks ja peadirektoriks. Geijer juhtis kahe panga ühendamist üheks pangaks.
  «Pärast presidendiks ja peadirektoriks nimetamist 1995. aastal viis Reinhold Geijer Sparbanken Sverige börsile. 1999. a on ta juurutanud edukalt FöreningsSparbankeni uut turundusstrateegiat ja tarbijakontseptsiooni,» ütles panga tegevjuht Göran Collert.
  Vastavalt panga ja Geijeri vahelisele kokkuleppele töötab ta aasta lõpuni eriprojektidega, misjärel lahkub pangast.
  Swedbankile uue presidendi otsimine on alanud. Presidendi ja peadirektori kohuseid täidab järgmise aasta aktsionäride koosolekuni, mil plaanikohaselt kinnitatakse ametisse uus president, Swedbanki juhatuse aseesimees Göran Collert.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Parim juht Madis Toomsalu: Eesti parim juht on hoopis mu ema
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.