ÄP fototoimetus • 21. detsember 1999 kell 22:00

Carlsberg võttis Sinebrychoffi üle

Vastavalt Soome firmaga Rettig OY sõlmitud kokkuleppele läheb Carlsbergile ka Sinebrychoffi Rootsi tütarfirma Falcon Holding ja 67protsendilise osalus Peterburi õlletootjas AO Vena. Sinebrychoff kuulub Rettigile aastast 1984 ja kaks aastat tagasi suurendas Carlsberg oma osaluse Sinebrychoffis 60 protsendile.

«See oli ootuspärane jätk paari aasta tagusele tehingule, millega Carlsberg sai Sinebrychoffi aktsiate kontrollpaki,» ütles Soome firma tegevdirektor Johan Furuhjelm.

Põhjamaade vanim tööstusliku õlle tootja Sinebrychoff toodab ja müüb õlut ning karastusjooke Soomes, Rootsis ja Venemaal. Soome turust on firma käes 40%. Sinebrychoffi tuntumad kaubamärgid on Koff ja Karhu. Peale selle kannab ta Soomes hoolt Coca-Cola tootmise eest. Sinebrychoffi müügikäive oli möödunud aastal 11,5 miljardit Eesti krooni ja ärikasum 510 miljonit krooni.

Maailma kümne suurema õllefirma hulka kuuluv Carlsberg toodab Carlsbergi ja Tuborgi õlut.

Autor: ÄP

Hetkel kuum