20. jaanuar 2000 kell 13:51

Y2T kahandas IBMi läbimüüki

Kuigi IBMi käive tõusis mullu võrreldes ülemöödunud aastaga 7protsenti 87 miljardi dollarini, kahandas möödunud aasta viimases kvartalis puhkenud aasta 2000 vea hirm maailma ühe suurima arvutitootja läbimüüki.

IBMi 1999. aasta viimase kvartali käive kahanes võrreldes ülemöödunud aasta sama ajaga 4%.

'Nagu arvata võis, lõi aastatuhande vahetuse probleem viimase kvartali tulemusi kõvasti,' lausub IBMi juhatuse esimees Louis V. Gerstner täna avaldatud möödunud aasta esialgses ülevaates. Paljud suurtest klientidest lükkasid tema sõnul oma infotehnoloogia ostud ja tellimused edasi uude aastasse.

Sel aastal jätkub Gerstneri sõnul elektroonilise äri võidukäik üle kogu maailma. IBM on valmis sellest kasvavast ärivaldkonnast kasumit teenima, lisas ta.

Hetkel kuum