Toomas Truuverk • 10. märts 2000 kell 12:53

Tallinna börsi ei üllatanud täna millegagi (täiendatud)

Kauplemine Tallinna börsil jäi täna ootuspäraselt rahulikuks. Börsisüsteemi päevakäive ulatus napi 127 tehingu juures 15,7 mln kroonini ja aktsiate hinnad muutusid vähe.

Enamkaubeldavate aktsiate keskmist hinnaliikumist kajastav ÄP indeks langes päevaga 0,04%, 456,84 punktile. Põhinimekirjas tegi suurima muutuse eile möödunud aasta maandusaruanded avaldanud Merko Ehituse aktsia, kerkides 4,71%, 26,7 kroonile. Merko aktsiaga tehti kuus tehingut.

Viimastel päevade erakordse stabiilsusega tähelepanu äratanud Hansapanga aktsia hind muutus täna registreeritud 34 tehingu tulemusel 0,37%, kerkides 135,0 kroonile. Kuigi ostupoolt ei valitsenud täna enam parimate noteeringutega vaid Hansapank, tehti ka täna just 135 krooni tasemelt (tase millelt on Hansapanga aktsiat vaikselt kokku ostetud viimase kuue kauplemispäeva jooksul) mitu suuremahulist tehingut. Nende tulemusel kerkis Hansapanga aktsia päevakäive täna 34 tehingus 9,8 mln kroonile.

Hetkel kuum