Kristel Raesaar • 8. mai 2000 kell 14:29

Segaduse tõttu raha kaotanud alkoholimüüjad võivad saada tasuta litsentsipikendust

Segaduse tõttu riigilõivudega kaotasid õigeaegselt müügilitsentse pikendanud alkoholimüüjad 5000 krooni. Rahandusministeeriumi hinnangul peaksid vastu pükse saanud ettevõtjad saama tasuta litsentsipikendust.

Näiteks pidi ASile Angroo Grupp kuuluva Raadi kaupluse alkoholi jaemüügi litsents lõppema tänavu veebruaris. Aasta lõpus teatas aga Tartu linnavalitsus, et uue alkoholiseaduse järgi lõpeb nende litsents juba 1. jaanuaril 2000.

Korrektse ärimehena tormas ettevõtte juht 27. detsembril oma litsentsi uuendama, makses oma ainukese müügikoha eest sel hetkel kehtinud 7750 kroonise riigilõivu. Kiirustamist peab ta nüüd aga kibedalt kahetsema, sest kahe päeva pärast teatati, et litsentside kehtivusaega pikendatakse 1. märtsini, samas need, kes selle protseduuri tänavusse aastasse lükkasid, said maksta vahepeal muutunud riigilõivuseaduse kohaselt ühe müügikoha eest 3000 krooni.

?Kui ma oleksin kolm päeva veel venitanud, oleksin õige mees olnud ? ausat äri ei ole ikka mõtet ajada,? pahandab Vinogradov.

Vinogradov ütles, et palved raha tagasi maksta või siis litsentsi nii suure summa eest vähemalt aasta võrra pikendada on Tartu linnavalitsuse ettevõtlusosakonna poolt tagasi lükatud. Rahandusministeeriumi maksupoliitika osakonna maksukorralduse talituse juhataja Tanel Kõrvel märgib, et raha tagasi maksta sellise juhtumi puhul ei ole võimalik.

Samas peaks tema sõnul siiski arvestama ühte müügikohta omavate jaemüüjate puhul makstud summa suurust ka litsentsi kehtivuse osas ning pikendama seda mitme aasta peale. ?Pikendust peaks küll andma, leian, et see oleks õiglane,? lausub ta.

Hetkel kuum