Toomas Truuverk • 19. mai 2000 kell 8:20

Aktsiate hinnad liiguvad täna Tallinnas tõenäoliselt veelgi madalamale

Loidusega on praegu probleeme mitte üksnes Tallinna börsil, vaid aktsiaturgude käibed on suve lähenedes olulisel määral kahanenud igal pool. Kahanenud käibed viivad turu aga reeglina kergele langusele ja muudavad ta kergemini haavatavaks.

Tallinnas seega mingit erilist muutust eelmiste päevadega võrreldes ette näha ei julge. Börs püsib loid ja hinnad libisevad seejuures valdavalt allapoole.

Iseasi on kuidas suudavad investoreid mõjutada viimase aja positiivsed makrouudised. Piisab, kui mõni kasvõi keskmise suurusega välisinvestor nendest innustust saab, kui konkreetne aktsia (tõenäoliselt siis mõni liidritest) paraja hinnahüppe teeks.

Seega aktsiate hinnaliikumised üksikuna võttes on küllalt juhuslikud ja ettearvamatud.

Hetkel kuum