18. juuli 2000 kell 8:13

Tallinna Vett tahab kolm hiigelfirmat

Tallinna linnavaraametile esitasid ASi Tallinna Vesi enamusaktsiate ostmise pakkumised kolm suurt veefirmat: Prantsuse firma Generale des Eaux ning Suurbritannia firmad Northumbrian Water Group ja International Water UU, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Tegemist on väga heade ja väga suurte ja väga rikkalike kogemustega vee-ettevõtjatega,' kinnitas Tallinna Vee erastamise komisjoni esimees abilinnapea Heiki Kivimaa.

Tallinna Vee erastamiskonkursi tingimused välistasid kodumaiste ettevõtjate osalemise, sest pakkuja peab omama vähemalt kolme aasta jooksul juhtimiskontrolli vähemalt nelja riigi vee- ja kanalisatsioonifirmades. Samuti peab pakkuja viimase kolme aasta keskmine aastakäive ületama 300 miljoni krooni piiri. <br >

Tallinna Vee erastamise komisjon vaatab pakkumised läbi ülehomme ja annab tõenäoliselt kõigile osalejatele loa erastamiskonkursil osaleda, ütles Kivimaa.

Hetkel kuum