Kristel Raesaar • 9. oktoober 2000 kell 22:00

Värk: Optivast ei saa Soome panga filiaali

?Optiva roll on teha edukat koostööd kindlustusega,? rääkis Värk, kelle sõnul toob uus omanik panka rahvusvahelist oskusteavet ja kogemusi. Kuna Leonia Pangal on tugev telefoni- ja internetipangandus, seab tema sõnul ka Optiva need prioriteediks.

Eelkõige loodab tulevane Sampo Pank võita kliente pangandus-, kindlustus- ja varahaldusteenuseid sisaldavate paindlike tootepakettidega, mis peaks olema mugavam kui samu teenuseid eraldi ostes. ?Kindlasti on meie eesmärk võita turuosa teiste pankade arvel,? rääkis Värk.

Hansapanga jaepanganduse direktori Raul Paruski hinnangul on Optiva Pangal enim potentsiaali turgu võita jõukamasse keskklassi kuuluvate eraisikute ja keskmise suurusega ettevõtete seas.

?Optival ei ole ega saa tõenäoliselt olema suurt kontorite võrku, seega nad väga laia kliendibaasi püüdma ei hakka. Samas on neil raske ligi pääseda ka suurtele korporatsioonidele,? selgitas Parusk. ?Mõne kliendigrupi ja toote lõikes saab aga Optivast kindlasti väga tugev konkurent.?

Sampo on seadnud eesmärgiks jõuda viie aastaga kolme kõige kasumlikuma finantsgrupi hulka Baltimaades. ?See eeldab kindlasti turuosa kasvu,? ütles Parusk.

Värgi sõnul jääb Optiva Panga praegune juhtkond ametisse ka pärast nimevahetust. Praegu kuuluvad juhatusse peale Värgi veel finantsdirektor Priit Perens ja korporatiivpanganduse direktor Tauno Vanaselja.

Sampo Grupp ostis Eesti Pangalt Optiva aktsiate kontrollpaki kevadel ning on väikeaktsionäridelt aktsiaid kokku ostes suurendanud oma osalust 93,2 protsendini.

09.10.2000 Optivast saab uuel aastal Sampo Pank

Hetkel kuum