• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Värk: Optivast ei saa Soome panga filiaali

  ?Optiva roll on teha edukat koostööd kindlustusega,? rääkis Värk, kelle sõnul toob uus omanik panka rahvusvahelist oskusteavet ja kogemusi. Kuna Leonia Pangal on tugev telefoni- ja internetipangandus, seab tema sõnul ka Optiva need prioriteediks.
  Eelkõige loodab tulevane Sampo Pank võita kliente pangandus-, kindlustus- ja varahaldusteenuseid sisaldavate paindlike tootepakettidega, mis peaks olema mugavam kui samu teenuseid eraldi ostes. ?Kindlasti on meie eesmärk võita turuosa teiste pankade arvel,? rääkis Värk.
  Hansapanga jaepanganduse direktori Raul Paruski hinnangul on Optiva Pangal enim potentsiaali turgu võita jõukamasse keskklassi kuuluvate eraisikute ja keskmise suurusega ettevõtete seas.
  ?Optival ei ole ega saa tõenäoliselt olema suurt kontorite võrku, seega nad väga laia kliendibaasi püüdma ei hakka. Samas on neil raske ligi pääseda ka suurtele korporatsioonidele,? selgitas Parusk. ?Mõne kliendigrupi ja toote lõikes saab aga Optivast kindlasti väga tugev konkurent.?
  Sampo on seadnud eesmärgiks jõuda viie aastaga kolme kõige kasumlikuma finantsgrupi hulka Baltimaades. ?See eeldab kindlasti turuosa kasvu,? ütles Parusk.
  Värgi sõnul jääb Optiva Panga praegune juhtkond ametisse ka pärast nimevahetust. Praegu kuuluvad juhatusse peale Värgi veel finantsdirektor Priit Perens ja korporatiivpanganduse direktor Tauno Vanaselja.
  Sampo Grupp ostis Eesti Pangalt Optiva aktsiate kontrollpaki kevadel ning on väikeaktsionäridelt aktsiaid kokku ostes suurendanud oma osalust 93,2 protsendini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Balti jahuveskite suurost jõudis kolme konkurentsiametisse
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.