• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Politsei uurib petistest loomade ülesostjaid

  Viljandi majanduspolitsei alustas teisipäeval talle laekunud avalduste põhjal kriminaalasja petturite kohta, kes on loomakasvatajaile raha võlgu jäänud, kirjutab Sakala.

  'Tallu tulnud loomade kokkuostjad pakuvad pererahvale head hinda, tapavad loomad kohapeal ära ning jätavad siis suure osa varem kokku lepitud hinnast maksmata,' kirjeldas Viljandi politsei pressiesindaja Agu Lall petturite käekirja.
  'Majanduspolitsei hoiatab: ei maksa loomade, kartuli ja köögivilja müügi lepinguid sõlmida nende ostjatega, kelle kontakt- ja isikuandmed ning taust pole teada,' edastas pressiesindaja.
  Sakala andmetel on üks neist, kelle tegevuse vastu majanduspolitsei huvi tunneb, Tallinnas elav Lembit Metsa.
  Pärsti valla Alustre küla loomapidaja müüs 23. augustil Metsale kolm mullikat, mille eest jäi maksmata 5256 krooni. 'Andsin asja politsei kätte,' teatas tundmatuks jääda soovinud kannatanu mõni päev tagasi. Juurde olid loomapidajal lisada ostja passist maha kirjutatud andmed koos tema allkirjaga.
  Samal ajal oli üks Lembit Metsa pass Kõo valla loomapidaja käes, kellel oli mitu kuud varem olnud loomade äraviijaile pakkuda viis pulli. Võlgu jäädud umbes 15 000 krooni asemel sai toimetusse helistanud mees ostjatelt maikuus pandiks koguni Lembit Metsa passi, mis praegu on politsei käes.
  Majanduspolitsei arvates on isikuid, kes pole kelmidele müüdud loomade eest raha kätte saanud, paarkümmend.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.