• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vahendustasu peab maksma teenuse tellija

  Kinnisvaravahendusfirmade küsitav vahendustasu jääb üldjuhul kinnisvara müügihinnast arvatuna viie ja seitsme protsendi vahele, üüritehingu puhul on tasuks ühe kuu üürisumma. Kõrgema turuväärtusega objekti müük on reeglina raskem, kulukam ning aeganõudvam, mistõttu on ka vahendustasu absoluutväärtus suurem. Rusikareegli kohaselt kahaneb vahendustasu protsent kinnisvara väärtuse suurenedes ? vahendustasu kasv on aeglasem objekti väärtuse kasvust.
  Sageli on kinnisvarabüroodel vahendustasu protsent määratud kindlate kinnisvara väärtusvahemike lõikes (notaritasud), mistõttu kliendil tasub enne konkreetse leppe sõlmimist tutvuda hinnakirjaga. Reeglina on vähetuntud väikestel kinnisvarafirmadel madalamad vahendustasu protsendid, kuid nende teenuseid kasutades ootab klienti vähem professionaalne teenindus ning oluliselt suurem risk mitterahuldava lõpptulemuseni jõuda.
  Kinnisvaravahenduse nagu iga teisegi teenuse eest maksab selle tellija. Seega kui inimene soovib büroo kaudu oma kinnisvara müüa, peab ta õnnestunud tehingu puhul selle eest ka maksma. Samamoodi on vahendustasu maksmise kohustus kliendil, kes soovib büroo kaudu kinnisvara soetada või üürida. Iga tehingu pealt kasseerib büroo vahendustasu ainult ühe osapoole käest, mitte mõlemalt. Erandina võivad kõne alla tulla juhtumid, kus selge ühepoolse tellimuse puudumisel tasuvad kliendid vahendustasu pooleks võrdsete osadena.
  Harilikult lisatakse vahendustasu müüdavate objektide hinna sisse, mistõttu on sageli võimatu ja ebaoluline kindlaks teha, kumb osapool selle otseselt kinni maksab ? kas ostja makstava kõrgema hinna või müüja müügihinnast väiksema saadava rahasumma näol. Üüritehingute puhul maksab vahendustasu reeglina üürnik, kuid sobiva üürniku kiirema leidmise nimel on omanikud sageli valmis selle ka ise korvama (esimese kuu üüriraha jääb saamata). Kinnisvarabüroode koostöö puhul jaguneb reeglina saadav tasu vahendajate vahel võrdselt pooleks, mistõttu ei pea kliendid seda mitmekordselt maksma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
S&P 500 aktsiaindeks tõusis uude ajaloolisse tippu
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Selgusid aasta töösturi nominendid
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.