Ülo Toomsalu • 3. november 2000 kell 6:23

Rakvere linn andis koolid turvafirmade hoole alla

Rakvere linnavalitsus palkas kolm turvafirmat, kes peavad tagama 11 eri objekti, sealhulgas koolide ja lasteaedade tehnilise valve. Turvafirmad omalt poolt lubavad lisaks tehnilisele valvele patrulle ja turvamehi üritustele, kirjutab Virumaa Teataja.

Rakvere aselinnapea Erich Petrovits ütles, et uuest aastat lähevad firmade valve alla kõik linna üldhariduskoolid, muusikakool, kultuurimaja ja spordikoolile kuuluvad ruumid. Ta lisas, et pakkumise tegi kolm turvafirmat, ning igaühel oli mõni eelis.

'Seepärast ei eelistanud me ühtki firmat ja jagasime objektid kõigi kolme vahel,' lausus Petrovits.

'Tellisime tehnilise valve, kuid pole võimatu, et mõnes olukorras on vaja ka turvameest,' rääkis Petrovits. 'Igal juhul tuleb koolidesse nn turvanupp, mille abil saab patrulli kohale kutsuda. Pidevalt koolis viibiv turvamees võib ehk ahistavana tunduda.'

Turvafirmade teenuste kasutamine läheb Rakvere linnale järgmisel aastal maksma 220 000 krooni, selle raha eest ostetakse välja ka seadmed.

'Kui kokku liita praeguste valvurite palgad, oleme juba esimesel aastal plussis,' ütles aselinnapea Petrovits. 'Edaspidi, kui tasume vaid kuumaksu, on kasu veel suurem.'

Hetkel kuum