Viktoria Korpan • 3. november 2000 kell 11:22

Tele2 alustab juhtmeta juurdepääsuvõrgu ehitamist

Täna allkirjastasid TELE2 ja Ericsson Eesti AS tarnelepingu, mille kohaselt paigaldab Ericsson Tallinnasse juhtmeta juurdepääsuvõrgu ehk BWA-võrgu (Broadband Wireless Access) tugijaama, teatas Tele2 pressiesindaja Inga Jagomäe.

'TELE2 hakkab pärast tugijaama valmimist pakkuma Tallinnas juhtmeta juurdepääsuvõrgu abil Interneti püsiühendust, andmeside lahendusi, kohtvõrkude ühendamist ning edaspidi ka telefonisidet,' seletas Jagomäe. 'Teenust hakatakse pakkuma alates 2001. aasta algusest.'

TELE2 tehnika- ja infosüsteemida arenduse direktori Mart Nielseni sõnul

käivitatakse esimese etapina pilootprojekt, mille raames hakkab TELE2

pakkuma BWA-võrgul baseeruvat internetiteenust Tallinna linnas.

'Kui projekt osutub edukaks, siis hakkab TELE2 seda tegema ka mujal Eestis.

Pikemas perspektiivis oleme valmis ka telefoniside pakkumiseks, millega

on võrguseadmete valikul ka arvestatud,' märkis Nielsen. 'Projekt võimaldab telekommunikatsiooni juurdepääsuteenuseid pakkuda piirkondades, kus puudub vask- või optilistel kaablitel põhinev juurdepääsuvõrk.'

Vastavalt poolte kokkuleppele lepingu mahtu ei avalikustata.

Hetkel kuum