Ülo Toomsalu • 8. november 2000 kell 6:49

Pangad varjavad tippjuhtide teenistust

Ühispanga ja Hansapanga juhid on tõenäoliselt Eesti suuremapalgalised töövõtjad. Ametlikel andmeil on Hansapanga juhi Indrek Neivelti palk siiski vaid 100 000 (vähem kui omal ajal Jüri Mõisal), Ühispanga juhil Ain Hanschmidtil 92 000 krooni, kirjutab SL Õhtuleht.

Kuigi tegevjuhtide palganumbrid on põhimõtteliselt Eestis avalikustatud, ei tähenda nende kahe mehe väljaöeldud palganumbrid kaugeltki kogu tõde. Lisatasudest ei ole pankade suhtekorraldajad nõus rääkima.

Samas oli Jüri Mõisa palk Hansapangas juba paar aastat tagasi kaugelt üle 100 000 krooni kuus ja pole usutav, et ambitsioonikas Neivelt sama tööd väiksema raha eest teeks.

Väidetavalt on Ühispanga nõukogu arutanud Hanschmidti ja Neivelti palga üle ja otsustanud - meie juht peab saama igal juhul rohkem. SL Õhtulehele kinnitati, et pärast seda kasvas Hanschmidti palk 150 000 ja 200 000 krooni vahele. 'Lähemal 200 000 kui 150 000 kroonile,' väidavad pangandusringkonnad.

Enne rootslaste kätte minekut moodustas osa Hanschmidti aastateenistusest aktsiaoptsioon (teisisõnu: ta sai aktsiaid turuhinnast odavamalt osta). Ilmselt on see nüüd asendatud lisatasuga ja muude boonustega.

Hetkel kuum