• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pangad varjavad tippjuhtide teenistust

  Ühispanga ja Hansapanga juhid on tõenäoliselt Eesti suuremapalgalised töövõtjad. Ametlikel andmeil on Hansapanga juhi Indrek Neivelti palk siiski vaid 100 000 (vähem kui omal ajal Jüri Mõisal), Ühispanga juhil Ain Hanschmidtil 92 000 krooni, kirjutab SL Õhtuleht.

  Kuigi tegevjuhtide palganumbrid on põhimõtteliselt Eestis avalikustatud, ei tähenda nende kahe mehe väljaöeldud palganumbrid kaugeltki kogu tõde. Lisatasudest ei ole pankade suhtekorraldajad nõus rääkima.
  Samas oli Jüri Mõisa palk Hansapangas juba paar aastat tagasi kaugelt üle 100 000 krooni kuus ja pole usutav, et ambitsioonikas Neivelt sama tööd väiksema raha eest teeks.
  Väidetavalt on Ühispanga nõukogu arutanud Hanschmidti ja Neivelti palga üle ja otsustanud - meie juht peab saama igal juhul rohkem. SL Õhtulehele kinnitati, et pärast seda kasvas Hanschmidti palk 150 000 ja 200 000 krooni vahele. 'Lähemal 200 000 kui 150 000 kroonile,' väidavad pangandusringkonnad.
  Enne rootslaste kätte minekut moodustas osa Hanschmidti aastateenistusest aktsiaoptsioon (teisisõnu: ta sai aktsiaid turuhinnast odavamalt osta). Ilmselt on see nüüd asendatud lisatasuga ja muude boonustega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.