Inno Tähismaa • 8. november 2000 kell 12:32

Tallinn lõpetas Pika Jala torni renoveerimise

Täna lõpetati septembris Kesklinna Valitsuse tellimusel alustatud Pika jala torni renoveerimistööd, teatas Raepress.

Tööde käigus puhastati torni paepinnad, krohviti ja värviti fassaadi ning paigaldati uued vihmaveetorud.

Praegu asuvad ajaloolises Pika jala tornis kunstnike ateljeed. Kesklinna vanema Siim Kiisleri sõnul tahetakse ateljeed suvel ka külastajatele avatuks muuta, et linnakodanikud saaksid kunstnike tööd uudistamas käia.

Pika jala väravatorn ehitati 1380. Torniga koos rajati ka all-linna ja Toompead ühendav vahemüürilõik. 1450-56 rekonstrueeriti väravatorn põhjalikult, mille tulemusena tekkis praeguseni säilinud viiekorruseline, 20 meetri kõrgune ebakorrapärase põhiplaaniga ehitis. Torni korruseid ühendab selle põhjapoolses küljes asetsev keerdtrepp.

Hetkel kuum