• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa ettevõte Eesti Raudteele võlgu 38 miljonit

  Erastamisele pandud Eesti Raudtee nõukogu avastas augustis ootamatult, et turundusjuht Aivar Urm on lasknud idanaabritel ettevõttest kümneid miljoneid kroone välja pumbata, kirjutab SL Õhtuleht.

  Vene ärimeestele kuuluv aktsiaselts Viretes sai vabad käed vedude ekspedeerimisel ning selle eest kohustus Eesti Raudteele maksma vastavalt kokkulepitud tariifidele ja kogustele.
  Esimene koostööaasta möödus probleemideta ning läinud aasta viimasel päeval sõlmiti uus leping, kusjuures Eesti Raudtee läks koguni selle peale, et loobus kirjalikult juba ette igasugustest võimalikest viivisenõuetest.
  Tagajärjed ei lasknud end oodata. Vaevalt kuu pärast lepingu sõlmimist, tänavu 7. veebruaril oli Eesti Raudtee sunnitud Viretesele meenutama, et too on 16,86 miljonit krooni võlgu.
  Murdepunktiks kahe ettevõtte suhetes sai 7. august 2000, kui võlg oli juba 38,5 miljonit krooni. Eesti Raudtee, kes oli kaotanud igasuguse lootuse oma raha kätte saada, loovutas siis nõude Balti Realiseerimiskeskusele.
  Eesti Raudtee sisekontrolli talituse juht Kristel Nelke on varem ettevõtte nõukogule kinnitanud, et Viretese võla laekumine on vähetõenäoline.
  Eesti Raudtee kommunikatsioonidirektor Kuusmann kinnitas, et Viretesega tekkinud probleemid on lahendatud, maksegraafik alla kirjutatud ja esimesed maksedki laekunud.
  'Viretese probleemid tekkisid sellest, et neile saabusid eelmise aasta lõpul ja selle aasta algul Venemaalt vagunid väetisega, kuid siinsed väetiseterminalid olid kas remondis või täis,' selgitas Kuusmann. 'Viretesele saabunud vagunid jäid seisma Eesti Raudtee teedele ning kohe hakati neile ka trahvikviitungeid välja kirjutama.'
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.