• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nice kohtumine: eurooplaste põhiõigused on kirjas ja kinnitatud

  Euroopa Liidu liidrite eile alanud tippkohtumisel Nice?is kinnitati ELi põhiõiguste harta, mis määratleb 15 liikmesriigi ühised põhiõigused ja -väärtused.

  Lisaks põhimõtetele nagu õigus elule ja surmanuhtluse keelustamine on lisandunud rida ?kaasaegseid? õigusi ? õigus saada kaitset keskkonnareostuse eest või õigus ohutule toidule. Sotsiaalsete õiguste määratluse ning kloonimise keelustamisega läheb harta kaugemale 1950. aastal sõlmitud inimõiguste konventsioonist.
  Põhiõiguste määratluse osas pole harta midagi revolutsioonilist, revolutsiooniline on see, et 15 erineva ajaloo ja kultuuriga riiki ühiselt kuulutavad, et nad kõik neid põhimõtteid toetavad.
  Osad liikmesriigid soovivad, et dokumendist võiks edaspidi saada alus Euroopa Liidu ühisele põhiseadusele. Teised nagu Suurbritannia kardavad, et eriti sotsiaalküsimuste osas loetletud õigused võivad juriidiliselt siduvaks muutudes seada uusi koormisi ELi ettevõtjatele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.