Venemaa kõrgem toornafta toll tuleb kasuks Eestile

17. jaanuar 2001, 08:20

Venemaa poolt kehtestatud kõrgemad eksporditollid toornaftale ja naftatoodetele SRÜ-välistesse riikidesse vähendavad toornafta väljavedu ja suurendavad naftatoodete transiiti läbi Eesti, kirjutab Eesti Päevaleht.

Pakterminali juhatuse esimehe Raivo Vare sõnul suurenes eksporditoll just toornaftale, mistõttu on venelased nüüd rohkem huvitatud naftatoodete ekspordist. Vare ütles, et tollide kergitamine olulist mõju Eestile ei avalda, kui maailmaturu hinnad praegusel tasemel püsivad.

?Muret võib tekitada, kui maailmaturu hinnad tõusevad. Siis võib Venemaa eksporditolle veelgi tõsta,? rääkis Vare.

Venemaa lootis tollide tõstmisega täita riigieelarve tulude poolt. ?Eksporditollide tõstmisega loodeti vähendada ka eksporti, kuid see on sümboolne, kuna Venemaal on majanduslikult vaja seda teha,? lausus Vare.

Toornafta eksporditoll kerkis seniselt 34 eurolt 48 eurole tonni kohta, bensiini ja diiselkütuse eksporditoll 32-lt 39-le eurole ning kütteõli toll 27-lt 31-le eurole tonnilt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing