Eesti lilleturu maht on 750 miljonit krooni

ÄP Online 14. veebruar 2001, 00:00

Uuring ?Lillede ja elustaimede sise- ja väliskaubandus Eestis? viidi läbi möödunud aasta IV kvartalis.

Eesti Lilleliidu tegevdirektori Andres Patzigi sõnul selgitas uuring, et Eesti lilleturul eelistatakse põhiliselt kodumaist toodet. ?Selgus, et nõudlus kohalikule lille- ja ilutaimestiku toodangule on suur ja paljuski rahuldamata,? ütles Patzig.

Ülekaalukalt müüakse kõige enam Eestis toodetavatest lilledest roose (eelmise aasta kohaliku roositoodangu müügikäive oli ca 35,3 miljonit krooni), järgnevad tulbid, gerberad, liiliad, iirised ja nartsissid.

1999. aastal eksporditi Eestist lilli ja elustaimi kokku 10,8 miljoni krooni eest. Suuremad kaubanduspartnerid olid Soome, Rootsi ja Läti. Sama aastal imporditi siseturule lilli ja elustaimi 91,3 miljoni krooni eest. Suuremateks partneriteks olid Holland, Rootsi, Kolumbia, Taani ja Itaalia.

Eesti Lilleliit on 1994. aastal asutatud lillekasvatuse, jae- ja hulgimüügi, floristika ning nendega seotud tegevusaladel tegelevate ettevõtete vabatahtlik mittetulunduslik ühendus. Praegu on Eesti Lilleliidul 60 liiget.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing