USA turud halbade uudiste küüsis

Peeter Koppel 02. märts 2001, 00:00

Ühendriikide aktsiaturgudel näib viimasel ajal sõna ?tõus? meenuvat ainult nostalgiahoos või soovunelmates Föderaalreservi erakorralisest intresside langetamisest.

Reaalne olukord on aga teine ning domineerima jäävad halvad uudised. Eile andsid kasumihoiatuse personaalarvutite tootja Gateway ja arvutivõrkude jaoks seadmeid tootev 3Com. Gateway teatas, et loodab käesolevas kvartalis ots-otsaga kokku tulla. Analüütikud olid aga oodanud 17sendilist kasumit aktsia kohta. 3Com teatas hoopis oodatust suuremast kahjumist käesoleval nädalal lõppeval majanduskvartalis. Neist kahest uudisest koos pettumusega seoses intresside alandamise ärajäämisega piisas tehnoloogiasektori tugeva müügisurve alla seadmiseks.

New Yorgi börsil domineerisid samuti negatiivsed meeleolud, kuid tehnoloogiasektori aktsiate langedes käivitus juba tuttav stsenaarium, mille kohaselt asuti tehnoloogiaaktsiate müügist saadud raha paigutama majandustsüklitest vähem sõltuvatesse ravimi- ja tubakafirmade aktsiatesse.

Stockholmi börsil valitsesid eile USAst imporditud negatiivsed meeleolud ning börsil oli päeva jooksul raske leida tõusvat aktsiat. SX-General indeksi koosseisus paistsid positiivse liikumisega silma vaid ravimifirmad AstraZeneca ja Pharmacia corp.

Helsingi börs lõpetas eile Nokia ja Sonera languse tõttu miinuses. Börsi üldindeks HEX kaotas päeva lõpuks 1,27 protsenti ning sulgus allpool psühholoogiliselt olulist 8000 punkti piiri 7995,41 punkti tasemel.

Nokia ja Sonera langus sai alguse nende aktsiate üleeilsest allapoole liikumisest USAs ning kogu maailmas hetkel valitsevast negatiivsest meelestatusest telekommunikatsioonisektori suhtes.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing