• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Briti raudteefirma jätab pangad ellu

  ?Me eeldame, et laenude teenindamist jätkatakse ja kaalume, et täiendavate provisjonide tõenäosus on väga madal,? teatas Merrill Lynch oma lühianalüüsis.
  Briti raudteeoperaatorfirma Railtrack, mille aktsiad viidi börsile 1996. aastal, on riigi administreerimise all.
  Merrill eeldab pankade maksimumriskiks Railtrackis 800 mln naelsterlingit (20,17 mld krooni) lühiajalise võlgnevuse näol. Barclays Bank on korraldanud mitmeid firma võlakirjaemissioone ja võib olla seetõttu pankrotist mõjutatud. HSBC on tuntud kui firmale peamine laenuandja.
  Merrill teatas, et nad oleksid üllatunud, kui mistahes üksiku panga risk oleks suurem kui 200?250 mln naelsterlingit (5,04?6,3 mld krooni).
  Barclays ja HSBC raudteefirma laene ei kommenteerinud.
  Merrill teatas, et administreerimisprotsessi käigus kaetakse Railtracki võlamaksed järgneva 45 päeva jooksul. Investeerimispanga arusaamist mööda on Suurbritannia valitsus võtnud kohustuse toetada firma kreeditore.
  Barclays aktsia hind langes eile päeval Londoni börsil 2,29 1920 penni tasemele ja HSBC aktsia hind 2,54 protsendi võrra 728 penni tasemele.
  Autor: ÄP Online
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Tim Cook sõlmis hiinlastega salaja 275 miljardi dollari suuruse leppe
Apple’i tegevjuht Tim Cook sõlmis viis aastat tagasi Hiina ametivõimudega lepingu, mille maht võis ulatuda 275 miljardi dollarini, selgub täna avaldatud raportist. Leppe eesmärk oli lihtsustada Apple’i tegevust Hiinas, vahendab Reuters.
Apple’i tegevjuht Tim Cook sõlmis viis aastat tagasi Hiina ametivõimudega lepingu, mille maht võis ulatuda 275 miljardi dollarini, selgub täna avaldatud raportist. Leppe eesmärk oli lihtsustada Apple’i tegevust Hiinas, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.