• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Analüütikud ei sea kõrgeid hinnasihte kellegi huvides

  Analüütikud fundamentaalanalüüsi tehes ja aktsiate hinnasihte püstitades ei teeni otseselt kellegi huve, arvati investeerimismessi diskusioonil 'Intriigid aktsiaturul', ehkki tihti on analüütikud Eestis aktsiate hinnasihid seadnud liiga optimistlikult.

  'Eestis suhtuvad investorid valesid prognoose teinud analüütikutesse hoopis leebemalt. USAs oleks valesid otsuseid teinud analüütikud juba surnud analüütikud, nende maine oleks kadunud,' rääkis Margus Järv LHVst. USas on algatatud mitu kohtuprotsesse analüütikute vastu, ka kohtuväliselt on makstud investoritele kahjutasusid. Isegi on mindud niikaugele, et analüütikutel on keelatud USAs aktsiaid omandada, see aga on Järve sõnul väär lähenemine, kuna nii kaob vastutustunne hoopis ära.
  Üldises plaanis ei tea ka analüütikud, kuhu aktsiad liiguvad ega oska täpselt ennustada. Samas on neid vaja, sest nad omavad ettekujutust mingi ettevõtte majanduslikust seisust ja saavad anda nõu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Pangaaktsiad ei suutnud Balti börsiindeksit tõusule viia
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.