• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Piletikontrollide vormiriietus kogub kapis kasutult tolmu

  Ühissõidukikontrollide vormiriietusele kulutatud 100 000 krooni on taevasse visatud. Et kergemini jäneseid püüda, pole piletikontrollidel enam mundri kandmise kohustust, kirjutab SL Õhtuleht.

  ?Muidu me ei saa jäneseid kätte,? vastas trammis haarangus osalenud heledas jopes turske mees, kes pärast ametitunnuse küsimist põuest metall?etooni välja koukis.
  Tallinna linnavalitsuse säästva arengu ja planeerimise ameti ühistranspordi osakonna spetsialist Jüri Miglai ütles, et ilma vormita avastavad kontrollid poole rohkem piletita sõitjaid kui tumesinistes ametijopedes. Ehkki linnapildis kohtab erariietes kontrolle, väitis Migali: kõik 30 tumesinist vormijopet on kasutuses.
  Väite, et piletikontrollide ainus eesmärk on inimestelt trahviraha nõuda, mitte aga distsiplineerida sõitjaid pileteid ostma, lükkas Miglai ümber. ?Kontrollide eesmärk pole trahvida, vaid see, et linn saaks kätte ettenähtud piletitulud; et kõik ostaksid pileti ja mitte ainult siis, kui näevad kontrolli.?
  Tänavu on Tallinna eelarve täienenud piletita sõidu trahvisummade varal 1,5 miljoni krooni võrra, ainuüksi oktoobris trahviti 600 000 krooni eest. Praegu on Tallinnas 35 piletikontrolli, Miglai sõnul tahetakse tööle võtta veel 5 inimest. Kontrolli brutopalk on 4000 krooni kuus, kella 18-22 töötavad kontrollid saavad lisatasu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Elektri hind lööb gongi: ongi aeg!
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: Föderaalreserv turge ei kõigutanud Indeksid kallinesid 1%
Kolm suurimat aktsiaindeksit kallinesid kolmapäeval USAs enam kui 1protsendi võrra ning investorite hinnangul oli Föderaalreservi tänane otsus pigem oodatav, vahendab Reuters.
Kolm suurimat aktsiaindeksit kallinesid kolmapäeval USAs enam kui 1protsendi võrra ning investorite hinnangul oli Föderaalreservi tänane otsus pigem oodatav, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: mida teeb meile tulevane suur palgakasv?
Neljapäeval teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu palgakasvust. Eesti Panga president ennustas Äriplaan 2022 konverentsil, et lähiaastatel võib ees oodata 14protsendiline palgakasv. Mida see meie majandusega teeb? Mida peaks selle teadmise osas tegema kohe-kohe riigieelarve paika saav valitsus? Küsime Eesti panga asepresidendilt Ülo Kaasikult.
Neljapäeval teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu palgakasvust. Eesti Panga president ennustas Äriplaan 2022 konverentsil, et lähiaastatel võib ees oodata 14protsendiline palgakasv. Mida see meie majandusega teeb? Mida peaks selle teadmise osas tegema kohe-kohe riigieelarve paika saav valitsus? Küsime Eesti panga asepresidendilt Ülo Kaasikult.
Äripäeva veebi täidavad täna tippettevõtjate järgmise aasta äriplaanid
Täna toimub majanduskonverents Äriplaan 2022, kus Eesti tippettevõtjad avaldavad oma uue aasta äriplaani ning jagavad nõu, kuidas ettearvamatus majandusolukorras tugev püsida.
Täna toimub majanduskonverents Äriplaan 2022, kus Eesti tippettevõtjad avaldavad oma uue aasta äriplaani ning jagavad nõu, kuidas ettearvamatus majandusolukorras tugev püsida.