15. november 2001 kell 22:00

Erakondade rahastamisest

Reformierakonna esimees rahandusminister Siim Kallas tegi aasta tagasi ettepaneku, mille kohaselt tuleks edaspidi erakondi finantseerida ainult riigieelarvest.

Kõige suurem probleem praeguse rahastamise puhul on see, et ettevõtted toetavad erakondi mitte erakondade pärast, vaid majandushuvi pärast ? kelle mõtted majandusruumi kujundamisel haakuvad rohkem mingi ettevõtte eesmärkidega, eks siis neid toetataksegi. Cardo Remmel, Saku Õlletehase peadirektor (ÄP, 17.11.2000)

Erakondade rahastamine on mitme otsaga asi. Ühest küljest on ettevõtjate jaoks suur kergendus, kui meie juurde ei tulda toetust paluma, teiselt poolt on Siim Kallase ettepanek väga suur lisakoormus riigieelarvele. Samuti kaoks ära tagasiside poliitikute ja ettevõtete vahel. Aadu Luukas, Pakterminali nõukogu esimees (ÄP, 17.11.2000)

On olemas käibetõde ? see riik, kes ei pea üleval oma kaitseväge, hakkab ülal pidama varsti teise riigi kaitseväge. Sama tõdemus on ka erakondade suhtes ? riik, kes ei toeta rahaliselt oma erakondi, riskib hakata toetama mõne teise riigi erakondi. Küllo Arjakas, Keskerakonna peasekretär (ÄP, 17.11.2000)

Hetkel kuum