Kadi Heinsalu • 22. november 2001 kell 9:47

Vähemalt neli turisti on hukkunud Kanaaridel tulvavetes

Vähemalt neli turisti on hukkunud Kanaaridel La Palma saarel Hispaanias tulvavetes, teatab MTV3.fi.

Hispaania võimude andmetel olid kaks surma saanutest sakslased. Kaks teist olid ilmselt austerlased. Kohalike võimude sõnul on veel kolm turisti kadunud, nende rahvus pole teada. Soomlased usutakse ohutus kohas olevat, vähemalt üks Kanaaridel La Palmas viibinud grupp oli eile õhtul juba lennukis koduteel.

Hukkunud turistid olid soositud Caldera de Taburiente rahvuspargis, kui laussajust tekkinud veemassid imbusid vanasse kustunud vulkaanikraatris asuvasse parki. Pargis oli turistirühmasid rohkesti, neist suurim 40liikmeline Hispaania koolilaste grupp. Järgmine grupp suuruse järgi oli 30liikmeline, tõenäoliselt olid need sakslased. Lisaks oli piirkonnas ilmselt austerlastest koosnev mägimatkajate grupp.

La Palma saare hotellid ja koolid on evakueeritud. Tuhanded Gran Ganaria saare lõunarannikul olnud turistid evakueeriti nende hotellidest teistesse hotellidesse, kuna majadesse tungis vesi. Ka kauplustesse tungis vesi.

Põhjapoolsest Cran Canaria pealinnast Las Palmases on teada, et 15 last said tormi tõttu vigastusi.

Halb ilm ei ole uudistetoimetuse DPA andmetel seganud lennuliiklust. Ka on täna suuremas osas Kanaaridel ilmateade teatanud, et tormi oht on möödas või möödunud.

Eestist on Kanaaridel praegu otselend Wris Toursi ja Horizon Traveli gruppidega, turistid peaksid koju jõudma homme pärastlõunal.

Hetkel kuum