Kohus jättis rahuldamata 67miljonilise nõude riigi vastu

ÄP 07. detsember 2001, 00:00

Kohus leidis, et hageja pole piisavalt tõendanud 67 miljoni kroonise kahju kandmist.

Transoil Service?i juhatuse esimehe Raivo Paala väitel rakendati firma suhtes 1998-99 ebaseaduslikult ekspordi-imporditehinguid piiravaid tõkendeid, mistõttu Transoil Service ei saanud täita oma lepingulisi kohustusi ümarpalkide tarnimisel kahele lepingupartnerile. Paala väitel maksis Transoil Service lepingutingimuste mittetäitmise tõttu Blackwell Trading Ltd-le ja OÜ-le Vantrol leppetrahve kokku 67 miljonit krooni.

Riigi esindaja, vandeadvokaat Aivar Pilve hinnangul on tegu pahatahtliku hagiga. ?Transoil Service on üritanud pettuse teel esitada riigi vastu kahjunõuet,? rääkis Pilv. ?Alatu on see, et Paala on nii ajakirjanduse vahendusel kui ka poliitikute hulgas lobitööd tehes rääkinud reaalselt eksisteerivast nõudest riigi vastu.?

Pilv tõestas kohtus, et Transoil Service?i lepingud offshore-firmaga Blackwell Trading ja Vantroliga on tegelikult fiktiivsed ja rahatud ning Transoil Service pole maksnud leppetrahve.

Pilve sõnul on viis maksta leppetrahve 67 miljonit krooni sularahas pretsedenditu ja kaubandus-rahalistes suhetes mittekasutatav. ?Heade tavade ja kommete kohaselt ei maksa keegi leppetrahve nii, et keegi saadab kellelegi arve ja see makstakse vastuvaidlematult ära,? sõnas Pilv. ?Antud juhul ei ole lepingu poolte vahel peetud mingit kirjavahetust, mis näitaks, et probleemile on püütud lahendust leida.?

Kohtutes on pooleli mitmeid Raivo Paala firmadega seotud kohtumenetlusi. Enamik tema firmadest on pankrotistunud. Paala lipulaeva Transoil Service pankroti kuulutas Valga maakohus välja 1999. aastal.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 12:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing