Viktoria Korpan • 30. jaanuar 2002 kell 7:24

Ühispangas WAPi teel 3500-4000 päringut kuus

Ühispanga internetipanga U-Net WAP-versiooni kasutatakse kuus umbes 3500-4000 korda, WAPi kiiremat lugemist võimaldava GPRSi kasutusele võtuga ei ole oluliselt WAPi kasutamise aktiivust mõjutanud.

?WAPi kasutamine on vaikselt pidevalt kasvanud. Kuna GPRS telefonide hulk esialgu oli küllalt väike, siis olulist hüpet märgata ei olnud,? ütles Ühispanga e-tehnoloogia ja operatsioonide divisjoni direktori asetäitja Tammo Otsasoo.

?Küll aga osutus GPRSi tulekuga kasutatavaks meie U-Neti tekstiversioon pihuarvutites, mis võimaldab kasutada U-Neti täisfunktsionaalsust,? märkis Otsasoo. ?Selline lahendus ei ole kuidagi WAP-ga seotud ? on täiesti standardne interneti ja brauseri põhjal töötav arvuti, mis peab ühendust internetiga läbi GPRS-mobiiltelefoni.?

Otsasoo ei osanud aga öelda, kui palju Ühispanga kliente WAPiga U-Neti kasutab.

?Teoreetiliselt võiksid koheselt kõik pea 120 000 U-Neti lepingu omanikku seda teenust kasutada. Erinevate tegelike kasutajate kokkulugemine on parajalt komplitseeritud,? sõna ta. ?Lisaks WAP teenusele pakub Ühispank ka SMS-põhist konto- ja kaardiinfot, mille saamine on oluliselt kiirem ja mugavam kui WAP-i kaudu U-Neti kasutades.? Makseid SMS kaudu sooritada ei saa.

Hetkel kuum