Ülar Lauk • 27. veebruar 2002 kell 11:54

Eurokomisjoni seadusprojekt tekitab raskusi ajutise töö otsijatele

Eurokomisjoni järjekordne seadusprojekt, mille kohta imbus info Financial Times"ile, võib anda ajutistele töötajatele õiguse saada sama suurt töötasu, kui põhitöötajatele. Eriti suurt ärevust on see tekitanud Briti tööandjate hulgas, kirjutab Vedomosti.

Briti ametiühingute liidrid avaldasid oma kartusi selles suhtes, et seadus võtab kompaniidelt stiimuli võtta tööle lepingulisi töötajaid, see aga omakorda mõjub halvasti majandusele.

Suurbritannias on nimelt ajutiselt tööle võetud inimeste arv suurem kui ükskõik millises teises Euroopa riigis. Reform võib puudutada töötasu suurust, pensione, puhkusi, meditsiinikindlustust, protsendita laene jne.

Suurbritannias on ajutise töölepinguga umbes 1 miljon inimest - peamiselt õpetajad, meditsiiniõed, kelnerid, insenerid.

Briti tööstuskonföderatsiooni CBI peadirektor Digby Jones pöördus Eurokomisjoni esimehe Romano Prodi poole kirjaga, milles palus 'ümber vaadata tehtud ettepanekud'. See direktiiv võib CBI arvates 'mõjuda purustavalt Briti turule'.

Euroliidu juhtkond pidi veel veebruaris vastu võtma selle direktiivi, mis kutsus esile vastakaid arvamusi tööjõuturul. Tänu survele, mille alla komisjoni liikmed langesid, samuti lahkarvamuste tõttu komisjonis endas lükati selle vastuvõtmine edasi. Barcelona tippkohtumise eel, mis peab toimuma järgmisel kuul, ei soovi komisjoni liikmed skandaali teket.

<#Vedomosti=http://www.vedomosti.ru/stories/2002/02/27-45-04.html>

Hetkel kuum