Ülo Toomsalu • 19. märts 2002 kell 6:19

PM: Riigikogu liikmed jäävad veel volikogudesse

Riiki ja suuremaid linnu valitsev kaksikliit pole valmis panema tänavustel kohalikel valimistel Riigikogu liikmeid valiku ette, kas töötada ainult parlamendis või eelistada Toompeale kohalikku volikogu, kirjutab Postimees.

Kaksikliidu koalitsiooninõukogu liikmed Eero Tohver (Reformierakond) ja Toomas Varek (Keskerakond) kinnitasid, et hoolimata üleskerkinud poliitilisest väitlusest asub võimuliit jätkuvalt seisukohal, et poliitikute üheaegne Riigikokku ja linna- või vallavolikogusse kuulumine tuleks seaduses välistada alles 2005. aastast.

Parlamendi põhiseaduskomisjonis jäi läinud neljapäeval hääletusel peale variant, et keeld kuuluda korraga Riigikogusse ja omavalitsuse volikogusse rakendub kohe pärast tänavu sügisel toimuvaid valimisi. Praegu kuulub iga kolmas parlamendiliige lisaks ka mõnda kohalikku volikogusse.

Hetkel kuum