Kaja Koovit • 19. aprill 2002 kell 9:32

Vivendi Universali juht võib koha kaotada

Meediafirma Vivendi Universal juht võib oma kohast ilma jääda, kui ta ei suuda aktsionäre veenda, et on võimeline firma kasumit teenima panna.

Uudisteagentuur Bloomberg kirjutab, et Vivendi juhatuse esimehe Jean-Marie Messier?i, kes alles teisipäeval vallandas tasulise TV üksuse juhi, enda ametikoht ripub samuti juuksekarva otsas.

'Ma usun, et paljud on õnnelikud kui ta lahkub. Ta ei ole Vivendi jaoks enam mingi väärtus, sest on muutunud liiga agressiivseks, liiga ambitsioonikaks ja püüab ettevõtte juhtimisest teha ühemehe show,' lausus Vivendi aktsiatesse investeerinud Sissca Portfolio Managementi fondijuht Peter Braendle.

Rahulolematus Messieri juhtimise suhtes on tänavu erilise hoo sisse saanud, sest aktsia on oma väärtusest kaotanud kolmandiku ning ettevõttest on saanud Prantsusmaa CAC40 indeksi ning Euro Stoxx 50 Indeksi kõige kehvem aktsia.

Hetkel kuum