Peeter Stamberg • 29. aprill 2002 kell 7:54

Börsiülevaade: algamas tavapärasest lühem kauplemisnädalal

Lühendatud kauplemisnädalal on oodata aktiivsemat kauplemist reedel majandustulemused avaldanud Hansapanga aktsiaga.

Sel nädalal kauplemist Tallinna börsil kolmapäeval seoses pühaga ei toimu.

Hansapanga esimese kvartali kasum jäi alla analüütikute prognoosidele. Analüütikutele valmistas pettumuse eelkõige mitteintressitulude vähenemine ja kõrge kulutase. Kuigi tulemus jäi ootustele alla ei häirinud see investoreid, kes aktsiat ostma asusid ja hinda kergitasid. Reedel kerkis HP aktsia ligi 3% võrra 223,75 kroonini. Viimati kaubeldi Hansapanga aktsiatega nii kõrgetel tasemetel 1997. aasta septembris.

Analüütikutele oli reedene aktsia hinnatõus üllatav. Maaklerifirmad alandasid ettevõttele antavaid soovitusi. Kas reedel alanud tõus jätkub või asuvad investorid tekinud kasumeid realiseerima selgub peagi.

Lisaks Hansapangale teatas reedel oma majandustulemused ka Baltika. Ettevõte teatas reedel, et netokäive kasvas 13,7% võrra 124,3 miljoni kroonini ja puhaskasum kasvas 17,5% võrra 7,8 mln kroonini. Ettevõtte on varem teatanud, et ootab sellel aastal käibekasvu enam kui möödunud aastal, mil käive kasvas 22%. Reedel Baltika aktsiaga tehinguid ei tehtud.

Möödunud nädalal sattus tavapärasest suurema tähelepanu alla teine Tallinna börsil noteeritud rõivatootja Klementi, kelle suuromanik P.T.A. pankrotistus. Börs otsustas eelmisel neljapäeval kauplemispäeva keskel tehingute tegemise Klementi aktsiatega peatada kuni avaldatakse täiendavat informatsiooni. Senini mingit informatsiooni tulnud pole.

Hetkel kuum