Andres Reimer • 15. august 2002 kell 13:33

Politsei ei hakka naftaronge peatama

Eesti Raudtee juhatuse esimees andis siseministrile turvalisuse lubadusi ja vastutasuks ei hakka politsei naftaronge peatama.

Täna siseministeeriumis toimunud kohtumisel andis Eesti Raudtee juhatuse

esimees Herbert H. Payne siseminister Ain Seppikule mitmeid turvalisuselubadusi, mis peatasid siseministri eilse korralduse politseile: olla valmistõkestama vedurite ebaseaduslikku liiklemist.

Kohtumise juurde kutsutud Raudteeameti peadirektor Oleg Epner teatas, et

nädalavahetusel toimunud rongiintsidendist ajendatult teeb Raudteeamettehnokontrolli eeskirjale viidates Eesti Raudteele ettekirjutuse, mis keelabtehnokontrolli eeskirjades sätestatud nõuetele mitte vastavate USA päritoluvedurite liiklemise ja määrab tähtaja selle täitmiseks.

'Arvestades Raudteeameti ettekirjutust, mis peaks peatama täielikult

katsetamata vedurite sõitmise Eesti raudteedel ja minu juuresolekul EestiRaudtee juhi poolt avaldatud nõustumist ettekirjutuse täitmisega ninglubadusega ohutusele enam tähelepanu pöörata, usun, et inimeste jalooduskeskkonna turvalisus saab kaitstud. Raudteel toimuva üle kontrolliteostamine on Raudteeameti ülesanne. Ettekirjutuse täitmata jätmise korraltuleb siseministeeriumi struktuuridel seaduslikkus tagada teistemeetoditega, kui tänane väga tsiviliseeritud ja konstruktiivne vestlus,'kommenteeris siseminister Ain Seppik politseile eile antud valmisolekukorralduse peatamist.

Eesti Raudtee juhatuse esimees Herbert H. Payne teavitas siseministrit täna

rakendatud abinõudest. Eesti Raudtee kaotab võimaluse veduritesautomaatblokeeringu turvaseadet välja lülitada ning kasutab ilma selleturvaseadmeta vedureid ainult jaamavahedes, millel ei ole teisi veeremeid.Eesti Raudtee andmetel on täna automaatblokeeringu turvaseade 17-st rongevedavast vedurist seitsmel, veel kolmele paigaldatakse see laupäevaks.

Laupäeva öösel juhtunud intsidenti siseminister ja Eesti Raudtee juhatuse

esimees ei arutanud, Raudteeamet teeb täieliku ülevaate sellest esmaspäevakssiseministrile, kes pooldab kriminaalmenetluse alustamist antud juhtumis.

Hetkel kuum