Ülo Toomsalu • 27. august 2002 kell 6:47

SLÕL: Endine laskesuusataja Kaldvee läheb Soomes uimastiäri eest vanglasse

Oulu kohus karistas uimastiäri organiseerinud endist Eesti laskesuusatajat Urmas Kaldveed eelmisel nädalal 6,5aastase vanglakaristusega.

Eelmisel nädalal mõistis Oulu kohus kunagi Nõukogude laskesuusatamiskoondises võistelnud tippsportlasele Urmas Kaldveele kuus ja pool aastat vanglakaristust, kirjutab SL Õhtuleht.

Narkojõugus, mis toimetas tänavu jaanuaris-veebruaris Oulusse 15 kilo ha?i?it ja 3 kilo amfetamiini, oli temaga koos veel viis meest ja üks naine. Eestlastest peale 40aastase Kaldvee veel 37aastane Priit Priks.

Rängimad vanglakaristused said Oulus elav Sari Tanja Anneli Hannula ning eestlased Urmas Kaldvee ja Priit Priks, kirjutab Helsingin Sanomat.

Politsei andmetel hoolitsesid Hannula, Kaldvee ja Priks meelemürgi hankimise eest, teised jõuguliikmed jagasid narkootikumi laiali.

Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni peasekretär Kristjan Oja ütleb, et temale oli kuuldus Kaldvee narkobisnisest nagu külm du??. ?See uudis tuli täiesti ootamatult ja lõi pahviks,? kirjeldab Oja oma tundeid. ?Koos sai trenni tehtud kuni AlbertvilleŽi olümpiamängudeni, ta oli sõbralik ja abivalmis. Raske on seda uskuda.?

Oja teab, et Kaldvee jättis spordi 1994. aastal pärast Lillehammeri taliolümpiamänge sinnapaika ja alustas äris. Ta on seotud osaühingutega Deltamix, Omegan Trade, Verding, Dulverton ja Meropo Hulgi OÜ. Lisaks on Kaldvee kuulunud Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni juhatusse ja seotud ka Tallinna suusaklubiga.

Hetkel kuum