• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Eesti suurim prügifirma austraallaste kontrolli all

  Suur osa Eesti prügimajandusest on läinud austraallaste kätte.

  Austraalia kontsern omandas Saksa jäätmekäitlusfirma, ostes kaasavarana ka Eesti suurima jäätmekäitlusettevõtte Cleanaway, kirjutab Eesti Päevaleht.
  Praegu kuulub üle Eesti Cleanaway kaubamärgi alla 12 jäätmekäitlusettevõtet, mis kuulusid Saksa prügifirmale juba enne austraallaste omaks saamist.
  Cleanaway Eesti juhatuse esimehe Urmas Teeoru sõnul pole suurtehingu käigus ükski austraallane Eestis käinud. ?Ei saa öelda, et austraallased oleks Eesti pärast tehingut teinud,? selgitas Teeorg, ?osteti Saksa ettevõte, Eesti oma saadi kaasa.?
  Teeoru sõnul on Cleanaway eesmärgiks teha nende teenus kättesaadavaks igas Eesti paigas. Praegu on firma esindatud peale Tallinna ka Tartus, Viljandis, Keilas ja Hiiumaal.
  Cleanaway juhatuse esimehe Teeoru hinnangul peab Eesti jäätmekäitlus euroopalikumaks muutuma. ?Oleme Euroopast kahe-kolme aastaga maas,? selgitas ta, ?eesmärk peaks olema ladustada võimalikult väike osa prügist ja suurendada jäätmete taaskasutust.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.