Silva Männik • 4. november 2002 kell 9:26

Rahvaliit ei kavatse seadusevastast sponsorraha tagastada

Rahvaliit ei plaani Tiit Tammsaarele seadusevastaselt eraldatud raha tagasi maksta, sest nende hinnangul on seadus ebaõiglane.

Rahvaliidu liige Tiit Tammsaar ütles, et erakond ei ole tema firmale Kaiu LT 60 000 krooni suurust toetusraha tagasi maksnud ning seda ka ei plaanita hetkel teha. Ka justiitsminister tunnistas erakonnaseaduse arutelul, et see seadus on jabur, rääkis Tammsaar. ?See toetusraha on seadusega vastuolus küll, aga ootame hektel kuidas uue erakonnaseaduse menetlemine kulgeb.?

Tammsaar selgitas, et praeguse erakonnaseaduse sõnastuse kohaselt ei saaks ükski riigilt toetust saanud ettevõte erakonda toetada, ükskõik millise fondi või asutuse kaudu seda siis tehtud on ? Maaelu Arendamise Sihtasutus, Kultuurkapital, Turismi agentuur vms.

?Kordan veelkord, et põhimõtteliselt ei tohiks ju siis erakonda toetada ka iga inimene, kes on korra paari aasta jooksul praamiga Saaremaal käinud, sest ta on sellega kasutanud riigipoolset dotatsiooni,? rääkis Tammsaar.

Kaiu LT poolt Rahvaliidule makstud toetus on otseselt on seadusega vastuolus, sest seadus keelab ükskõik millist riigitoetust saanud ettevõttel annetusi teha. Kaiu LT on aga saanud riigieelarvelist põllumajandustoetust nii sellel kui eelmisel aastal.

Riigikontrolöri kohusetäitja Jüri Kõrge on varem öelnud, et põllumajandustoetust saanud Tiit Tammsaare firma rikkus Rahvaliitu rahastades seadust ning erakond peab selle raha kindlasti tagasi maksma.

Hetkel kuum