• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pärnu PM: Abilinnapeakandidaat tekitab koalitsioonis vastuseisu

  Pärnu võimuliit seisab esimese lahkheli lävel, sest Keskerakonna fraktsiooni pakutud abilinnapea kandidaat pole mitmele poliitikule meelepärane.

  Kahest abilinnapea kohast, mis Keskerakonnal koalitsioonileppe kohaselt täita tuleb, tekitab koalitsioonipartnerites vastuseisu majandust kureeriva abilinnapea kohale esitatud Eino-Jüri Laarmanni kandidatuur, kirjutab Pärnu Postimees.
  Ametikohta, mida loetakse linnavalitsuses üheks keerukamaks, pakkus Keskerakond kõigepealt Aivar Pärnale, kes sellest ära ütles.
  Pärast üleeile õhtul toimunud Keskerakonna fraktsiooni koosolekut, kust puudus vaid Koit Pikaro ja kus ühehäälselt otsustati esitada Keskerakonnale antud kahele abilinnapea kohale Laarmann ja Peeter Orav, sattusid koalitsioonipartnerid ärevusse.
  Üks võimuliidu esindaja ütles eile hommikul, et ei saanud talle õhtul teatavaks tehtud uudise tõttu peaaegu öö läbi magada.
  ?Neil oli valida kahe kandidaadi vahel, kuidas nad võisid sellise otsuse teha,? imestas poliitik. ?Niimoodi ajab Keskerakond selle koalitsiooni veel lõhki.?
  Koalitsiooni kuuluvate teiste erakondade esindajad on Keskerakonna otsusest rääkides ettevaatlikud ja enamik ei luba oma nime kasutada, sest omavahel on kokku lepitud, et teiste kandidaate ei kritiseerita.
  Reformierakonna fraktsiooni esimees Vello Järvesalu oli siiski nõus sel teemal sõna sekka ütlema. Tema jutu järgi räägib Laarmanni kahjuks mehe iga.
  ?Arvan, et 66aastaselt on hilja hakata omavalitsuses töötamise esimesi kogemusi omandama,? sõnas Järvesalu. ?Natuke kõhe, kas sellises eas inimene tuleb nii pingelisel kohal toime.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Adam Erki Enok: elekter on kallis. Aga kes investeeriks tootmisesse, kui hind võib nulli kukkuda?
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
USA aktsiaturud alustasid uut nädalat langusega
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid esmaspäeva langusega ning tähtsaid uudiseid, mis oleks investorite meeleolusid tunduvalt muutnud, ei ilmunud. Jätkuvalt muretsetakse kõrge inflatsiooni ja rahapoliitika karmistamise pärast, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid esmaspäeva langusega ning tähtsaid uudiseid, mis oleks investorite meeleolusid tunduvalt muutnud, ei ilmunud. Jätkuvalt muretsetakse kõrge inflatsiooni ja rahapoliitika karmistamise pärast, vahendab Reuters.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Soome tarbijate usk tulevikku varises kokku
Kui tänavu peaks Soome reisijate häälekat vestlust Tallinna tänavatel väheks jääma, siis pole imestada midagi: tarbijate nii nõrka kindlust majandusolukorra suhtes sealne statistika ei mäletagi.
Kui tänavu peaks Soome reisijate häälekat vestlust Tallinna tänavatel väheks jääma, siis pole imestada midagi: tarbijate nii nõrka kindlust majandusolukorra suhtes sealne statistika ei mäletagi.
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim logistika-, metalli- ja puidusektorit
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim Eesti logistika-, metalli- ja puidusektorit, kus teistest riikidest pärit asenduskaubad on enam kui veerandi võrra kallimad, selgub Arenguseire Keskuse lühiraportist.
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim Eesti logistika-, metalli- ja puidusektorit, kus teistest riikidest pärit asenduskaubad on enam kui veerandi võrra kallimad, selgub Arenguseire Keskuse lühiraportist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.