• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Virumaa Teataja: Romulad kohendavad end Euroopa järgi

  Uue jäätmeseaduse eelnõuga luuakse alus mitme Euroopa Liidus kehtiva direktiivi ülevõtmiseks: nendesse kuuluvad romusõidukid ja jäätmepõletamine.

  Juhendi üks peamisi põhimõtteid on see, et valmistaja peab vastutama toodete eest ka siis, kui need on juba muutunud jäätmeteks. Jäätmeseaduse eelnõusse on toodud probleemtoodete mõiste, mille alla kuuluvad romusõidukid, elektroonikaseadmed, vanad akud, patareid jm, kirjutab Virumaa Teataja.
  Keskkonnaministeeriumi jäätmeosakonna spetsialisti Urmas Maiveli ütlusel on vanade autode lammutamise ja hoidmisega probleeme küllaga, sest need sisaldavad mootori- ja piduriõli, transmissiooniõli, jahutusvedelikke jm.
  Euroopa Liidu riikides on tõesti nii, et autode tulevane lammutamise ja edaspidine käitlemine sisaldub juba uue auto hinnas.
  See väldib olukorda, et romusõiduk ei jää reeglina kusagile metsa- või põlluserva vedelema.
  Direktiiv seab autoromulatele tulevikus kindlasti senisest karmimad nõuded. Näiteks peab vanad autod ladustama veekindla kattega platsil. Sealt tulev nõrgvesi tuleb koguda ja puhastada.
  ?Selge on, et kusagil põlluveerel neid lammutada ja hoida tulevikus ei saa,? ütles Maivel.
  Keerulisemaks võib lugu minna 2006. aastast, mil lammutatud sõidukitest ja kaubikutest peab materjalidena minema taaskasutamisse 85 protsenti.
  Praegu käivad alles eeltööd, näiteks töötab üks Saksa firma Eestis kava kallal, mis peaks valmima tuleva aasta septembris. Selle võimalikul ülevõtmisel hakkavad selguma romusõidukite käitlemisel kehtestatavad täpsemad nõuded.
  Kui Eesti autostumine jätkub senises tempos, siis lammutustöökojad mitte mingil juhul ei kao. Vastupidi, nende osa muutub veelgi tähtsamaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Balti jahuveskite suurost jõudis kolme konkurentsiametisse
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.