Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Traumapunkti minek tasuliseks

  Aprillist peab iga abivajaja Põhja-Eesti Regionaalhaigla traumapunkti Mustamäel kaasa võtma 50 krooni, mille tasumise järel ta abi saab.

  Haigla juhatus otsustas hakata 50kroonist visiiditasu võtma kõigilt traumapunkti külastajatelt, tegemata erandeid isegi pensionäridele, kirjutab Eesti Päevaleht. Tartu Ülikooli Kliinikumi traumapunkti patsiendid hakkavad sama suurt visiiditasu maksma jaanuarist, pensionäridelt küsitakse poole vähem.
  ?Maksan või sada, kui töö on kiire ja korralik,? ütles eile Mustamäel traumapunktis järjekorras istunud Eha Mass, kes oli ootamisaja pikkusest nördinud.
  ?Pigem suren, kui arsti juurde tulen,? ei suutnud pensionär Viktor Kutumov pahameelt varjata. Mees oli koridori suitsetama minnes trepist alla kukkunud ja vajas põhjalikku lappimist.
  ?Ega me kedagi abistamata ei jäta, kui raha kaasas pole,? ütles Põhja-Eesti Regionaalhaigla juhatuse liige Jaak Tälli. ?Anname abi järel arve kaasa.?
  Haigla loodab teenida visiiditasudelt kuus miljonit krooni. ?Kui seadus annab visiiditasude kehtestamise õiguse, siis pole vaja süüdistada seaduse täitjat, vaid vastuvõtjat,? ütles Tälli. ?Eesti riik pole nii rikas, et suudaks kogu meditsiiniteenuse kinni maksta. Arvestades auto remontimise paarisajakroonist tunnitasu, on inimese remont märksa odavam.?
  ?Kas varsti pannakse ka kiir-abiautodele taksomeetrid peale?? küsis sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Sigrid Tappo. ?Haiglad on traumaohvritele visiiditasu kehtestades moonutanud ravikindlustusseaduse mõtet. Saadame tervishoiuameti otsuste seaduslikkust kontrollima ja teeme kõik, et traumade ohvrid ei peaks visiiditasu maksma.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.